UKRADENA SKUTERJA V GRMOVJU NA FERNETIČIH: Eden izmaknjen v Italiji, za drugega še ugotavljajo

Kronika

Policisti so dobili informacijo o dveh skuterjih, puščenih v grmovju na Fernetičih ob avtocestni ograji, za katera je obstajal sum, da sta ukradena. Po preverjanju so ugotovili, da gre za motorno kolo znamke Honda SZ 150 in motorno kolo znamke Yamaha XC 300, obe z italijanskimi registrskimi oznakami. Za prvo so ugotovili, da je bilo ukradeno 13. avgusta letos v Italiji, izvor drugega pa se še ugotavlja.

Fotografije so simbolične.

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 54 nujnih primerih in na številko 113 skupno prejeli 120 klicev. Obravnavali so 18 prometnih nesreč z materialno škodo. S področja kriminalitete so obravnavali eno tatvino in štiri vlome.  Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali v osmih primerih.

Sinoči so policisti v Izoli ustavili 69-letnega voznika osebnega avtomobila iz Ankarana. Preizkus alkoholiziranosti mu je pokazal 0,72 mg/l alkohola, prepovedana mu je bila nadaljnja vožnja in odvzeto vozniško dovoljenje, sledi obdolžilni predlog.

Na mejnem prehodu Starod so obravnavali voznika tovornega vozila, 41-letnega državljana Hrvaške, s ponarejeno CMR listino. Listina mu je bila zasežena, sledi kazenska ovadba.

Na Maliji je nekdo ponoči vlomil v hišo, jo pregledal in premetal. Kaj je ukradel, se še ugotavlja.

V Luciji so ponoči ukradli nezaklenjeno kolo Scott, tip Spark 29, črne barve s sivimi odtenki in rdečimi črtami, staro tri leta, vredno 800 evrov.

Danes zjutraj so po opravljanem tehničnem pregledu v Izoli 16-letniku zasegli skuter Piaggio ZIP-5O, ker je predelan, da doseže večjo hitrost od dovoljene.

Na območju PU Koper so policisti od srede, 23. septembra 2020, od 6.00, do danes, 24. septembra 2020, do 6.00, obravnavali devet oseb, ki so prišle v Slovenijo nelegalno. Obravnavani po enotah: PP Koper 6, PPIU Koper 2 (vrnjena od italijanskih varnostnih organov) in PP Ilirska Bistrica 1. Gre za štiri Alžirce, štiri Afganistance in enega državljana Bosne in Hercegovine.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija