TUDI TO SOBOTO POLNA KOPRSKA PROMENADA: Zaključuje se Zdravo mesto in Street energy week

Koper

Pristaniška ulica, mandrač in trg pri Upravi za pomorstvo v Kopru so bili danes prizorišče tradicionalne prireditve Dan zdravja in Street Energy Week, ki je postregla z več kot 40 različnimi aktivnostmi za otroke in vso družino. Program se je v Taverni začel že včeraj, sodelovalo je več kot 80 partnerjev.

Zbrane je na prireditvi pozdravil župan Mestne občine Koper Aleš Bržan, ki verjame, da lahko vsak po svoje prispeva, da bo Koper res zdravo mesto, v katerem se dobro in dolgo živi. O pomenu aktivnosti in športnega udejstvovanja pa je na kratko spregovoril tudi častni pokrovitelj dogodka, trikratni svetovni prvak v kajtanju in dobitnik zlate medalje na mladinskih olimpijskih igrah Toni Vodišek.

Otroci so lahko uživali v plesni zabavi z milnimi mehurčki in atraktivnimi predstavami žonglerske skupine Čupakabra ter se skupaj s starši preizkusili v različnih tehnikah žongliranja. Pridružil se jim je tudi Jakob Bergant, polfinalist v oddaji Slovenija ima talent, ki je žongliranje predstavil kot eno od tehnik za premagovanje stresa in izboljševanje koncentracije.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija