TUDI NAD TRSTOM SE JE RAZBESNELO SILOVITO NEURJE: Po približno 20 minutah se je nebo razjasnilo (VIDEO)

Kronika

Nad Trstom se je v dopoldanskih urah razbesnelo kratkotrajno, toda silovito neurje s padavinami in močnimi vetrovnimi sunki, poročata italijanska tiskovna agencija Ansa in Primorski dnevnik. O težavah zaradi vremena poročajo tudi iz številnih krajev po celotni severni Italiji, poročil o večji škodi ali žrtvah pa za zdaj ni bilo.

Nad Trstom se je dopoldan razbesnelo silovito neurje s padavinami in močnimi sunki vetra. Nad središčem mesta je v kratkem času padla velika količina padavin, nato pa se je nebo po približno 20 minutah razjasnilo, poroča Ansa.

Številni prebivalci in turisti so zatočišče med silovitim neurjem poiskali v kavarnah in barih ob znamenitem tržaškem Velikem trgu. Veter je odtrgal steklena vrata knjigarne, meteorne vode so poplavile številne ulice in ceste v mestnem središču ter zalile več stavb, tudi slovenski Narodni dom, poroča Primorski dnevnik. Več ulic in cest je še vedno pod vodo, ponekod so odpovedali tudi semaforji.

Tržaški gasilci imajo sedaj polne roke dela, potem ko so zgolj v nekaj minutah prejeli več deset klicev na pomoč zaradi podrtih dreves, poplavljenih ulic, zamašenih odtokov in izpadov električne energije, poroča tržaški dnevnik Il Piccolo.

S težavami zaradi obilnih padavin, neurij z močnimi vetrovi, poplav in zemeljskih plazov se še vedno sooča celoten severni del Italije, dodaja Ansa.

V Furlaniji-Julijski krajini, kjer je dopoldansko neurje prizadelo tudi številne manjše kraje, je še vedno v veljavi oranžno opozorilo, enako kot tudi v Liguriji, pokrajini Bolzano, večjih delih Piemonta, delu Toskane in Benečije (Veneta), kjer je bilo sicer najhuje v nedeljo zvečer.

V Lombardiji medtem še vedno velja rdeče vremensko opozorilo, pri čemer so morali v tej deželi in v sosednjem Piemontu začasno zapreti več pomembnih cestnih povezav. Zaradi zemeljskega plazu v dolini Maurienne v francoskih Alpah so ustavili tudi železniški promet med Francijo in Italijo. Poročil o večji škodi ali morebitnih žrtvah sicer za zdaj ni bilo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija