TUDI MI SMO BILI NA PROTESTIH: "Dovolj je zatiranja naroda!" (FOTO, VIDEO)

Slovenija

Nasprotniki vladnih ukrepov za omejitev širjenja koronavirusa, med njimi pogoja preboleli, cepljeni, testirani (PCT) so se tudi ta teden zbrali na Trgu republike pred poslopjem parlamenta, ki ga je policija ponovno ogradila in zavarovala. Protestniki so nekaj pred 17. uro krenili po ulicah Ljubljane. Policija je proti njim uporabila vodni top.

Iz policije so že sporočili, da je shod razpuščen in vse pozvali, naj mirno zapustijo območje središča Ljubljane in upoštevajo navodila in ukaze policistov.

Prvi protestniki so se na Trgu republike začeli zbirati ob 15. uri. Program pa se je tokrat začel z enourno zamudo. Udeleženci shoda so ob tem povedali, da naj bi policija zadržala 30 avtobusov z osebami, ki so se želele udeležiti shoda. Na policiji so navedbe protestnikov zanikali.

Policisti so ob začetku shoda nekaj udeležencev legitimirali. Ena od udeleženk shoda je v svojem govoru ob začetku shoda izrazila nestrinjanje z omejevanjem gibanja na območju Trga republike. Po njenem prepričanju policija za omejevanje nima zakonske podlage, prav tako ne za legitimiranje udeležencev.

Predsednik stranke Resni.ca Zoran Stevanović, ki v zadnjih tednih poziva na shode, je tudi tokrat ponovil svoje zahteve, med njimi umik vladnih ukrepov za preprečevanje širjenja koronavirusa in razpis predčasnih volitev.

Po uvodnih govorih so protestniki krenili svojo pot po ulicah Ljubljane. Sprva proti Kongresnemu trgu, kjer je po poročanju 24ur.com v zastoju obstala ena izmed delegacij vrha Evropske unije na Brdu. Ko so protestniki obkolili delegacijo, se je ta začela umikati vzvratno po Slovenski cesti.

Portal poroča tudi, da je policija v središču Ljubljane prijela glasbenika Zlatana Čordića, ki je imel pred tem svoj govor na shodu. Policisti naj bi Čordića s prizorišča odpeljali v policijskem vozilu, ki so ga udeleženci shoda obmetavali z različnimi predmeti.

Represija se začenja!!!

Objavil/a Zlatko dne Torek, 05. oktober 2021

Policija je proti protestnikom okoli 17. ure uporabila vodni top in solzivec.

Na policiji so za STA ob 17.30 potrdili, da bodo, ker je shod razpuščen, množico razganjali dokler bo to potrebno.

Protesti

Policisti so že uporabili vodni tip in solzivec

Objavil/a 24ur.com dne Torek, 05. oktober 2021

Protestniki so nekaj pred 18. uro prek Gregorčičeve ulice ponovno skušali priti do Slovenske ceste, a jih je policija zaustavila. Nato so se udeleženci odpravili proti Tržaški cesti, zavili so v Rožno dolino, nato proti Tivoliju. Tam je policija zoper protestnike uporabila vodni top in solzivec. Protestniki so proti policiji metali pirotehnična sredstva, kamne, steklenice in druge predmete.

Udeleženci shoda so se nato skušali prebiti v bližino hotela Intercontinental, kjer je nastavljen del delegacij vrha EU na Brdu, a jih je policija tudi tu pričakala.

Protestniki so zopet ovirali delo novinarskih ekip, ki so poročale o dogajanju. Iz Ljubljane smo dogajanje v živo prenašali tudi na našem portalu. 

Protesti v Ljubljani

Objavil/a Regional dne Torek, 05. oktober 2021

Eden izmed protestnikov je ocenil, da je na ljubljanskih ulicah čez 10.000 ljudi in še to da je premalo. "Dovolj je zatiranja naroda. Maske na otroke, cepljenje otrok, to ne gre več," je bil jasen.

"Dovolj je zatiranja naroda!" ⬇️????????????

Objavil/a Regional dne Torek, 05. oktober 2021

Drugi je povedal, da se je protestov udeležil, ker ima "poln kufer vsega, zatiranja, jemanja svobode, prisilnih cepljenj". "Hočemo svobodo!" je dejal.

"Imam poln kufer vsega!" ⬇????????????

Objavil/a Regional dne Torek, 05. oktober 2021

Predsednik stranke Resni.ca Zoran Stevanović, ki v zadnjih tednih poziva na shode, je shod ta teden izjemoma napovedal za torek, saj se bodo voditelji držav ali vlad članic EU na Brdu pri Kranju danes zbrali na neformalni delovni večerji. Na družbenih omrežjih so se zato pojavljala namigovanja, da bi se protestniki lahko tokrat zbrali na Brdu pri Kranju, a je Stevanović v ponedeljek zvečer sporočil, da lokacija shoda tudi ta teden ostaja Trg Republike.

Vlada je v luči napovedi novega množičnega protesta in pred vrhom EU-Zahodni Balkan sicer na ponedeljkovi dopisni seji sprejela sklep, s katerim je naložila policiji, da zaradi velike verjetnosti hujših kršitev javnega reda z odredbo omeji ali prepove gibanje na območjih ali javnih mestih v Ljubljani, na Bledu in Predosljah v okolici Brda pri Kranju.

Iz policije so tako sporočili, da bodo policisti nepoklicane osebe, ki se bodo tam nahajale, opozorili, v primeru neupoštevanja navodil pa lahko uporabijo tudi prisilna sredstva.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
20 let tihozitja |  06 .10. 2021 ob  20: 50
Ce si ovca vidis samo ovce okoli sebe,normalno ker si znotraj crede
manemebasat |  06 .10. 2021 ob  16: 04
@vseved Ti si zihr placanec tega fasisticnega komplota, ker ni mogoce, da je nekdo tako zaslepljen z lazmi. Potegni glavo iz riti in malo poglej, kaj se dogaja po svetu.
Lili |  06 .10. 2021 ob  11: 56
In protesti so po celem svetu, čeprav to naši mediji ne kažejo. Tudi v Trstu so vsak teden, deset in več tisoč ljudi. V Franciji je praktično vojna, v Avstraliji, Londonu, ... Samo vtipkajte v Youtube in dobite posnetke iz celega sveta! Ne gre za nekega Stevanoviča ki se gre neko svojo igro, gre za našo SVOBODO
Lili |  06 .10. 2021 ob  11: 54
Spet ena, ki je ne boste prebrali nikjer v naših vrlih medijih. Novica od konca julija je, da v Ameriki bodo v uporabi PCR testi LE DO KONCA LETA. So jih prepovedali, zaradi tega, ker niso verodostojni. Mi pa štejemo obolele po tem testu in še ga delamo s 42 in več sekvencami, čeprav je WHO določil max 25 sekvenc. In na podlagi tega postavljamo OMEJTIVE. To je realnost in zaradi tega ljudje protestirajo. Ne zaradi Stevanoviča in podobnih fičfiričev. Ker je vse skupaj skrajno čudno. Silijo v cepljenje, čeprav pandemije ni, WHO je spremenila definicijo imunosti še pred pandemijo, cepiva, ki puščajo posledice, da ne govorimo o tem, da morijo, da cepiva to niso, ker ne zaščitijo pred okužbo in pred prenosom, da so bila dana v uporabo samo kot zasilno sredstvo, da je ta nov način priprave cepiva eksperiment, itd, itd, itd. In vtipkajte v mr.Goolge EVENT201. Vse so predvideli in splanirali in tega niti ne skrivajo.
Prognostik |  06 .10. 2021 ob  09: 16
Nekaterim ljudem nič ni prav, ne denar, ne svoboda, ne demokracija, samo bi rušili in požigali če ni po njihovo. Tiha večina pa mora to trpeti.
vseved |  06 .10. 2021 ob  08: 31
-3
@manemebasat, tebe virus ne bo napadel!
alfa |  06 .10. 2021 ob  06: 08
Le vkup , le vkup , uboga gmajna , heja, hejo! Za staro pravdo zdaj bo drajna, heja, hejo! Zimzelen za klobuk! Punt naj reši nas tlačanskih muk.
Eho |  06 .10. 2021 ob  00: 26
17
Revolucijo nedvomno potrebujemo. Vendar ne politično, gospodarsko ali celo tehnološko revolucijo. V tem in v prejšnjem stoletju smo izkusili dovolj tovrstni prevratov, da smo spoznali, da zgolj zunanji pristop ne zadostuje....Predlagam, da izvedemo duhovno revolucijo....
Martin Kacur |  05 .10. 2021 ob  23: 54
-18
@manemebasat
To kar se ob sredah dogaja in se je tudi danes zasluži intervencijo policije. Red je red in velja za vse. Očitno so ta zborovanja organizirana tako, da se na sedimi priključijo razgrajaci, ki s tematiko protesta nimajo veze. Proticepilci so očitno samo izgovor oziroma kamuflaza.

Me pa zanima rezultat naslednjih volitev. Sploh pa volilna udeležba. Vsaj stiri leta nebi smelo biti protestov.
manemebasat |  05 .10. 2021 ob  23: 12
14
Stotisoci zaposleni v medicini so dali odpoved po celem svetu, bedaste ovce tukaj pa komentirajo, kako je prav da zivimo v policijski drzavi. Telebani zarukani!
Stiv Rivs |  05 .10. 2021 ob  20: 16
-53
Zoran Stevanović je glavni organizator tega nacističnega shoda.
Cel svet lahko gleda, kako je nacist z imenom Zoran Stevanović imel uradni obisk v kabinetu predsednika države Borut Pahorja.
Na tem obisku naj bi se pogovarjali ravno o protestih.
Obiska se je udeležil brez maske kot velik proticepilec, kar je kasneje ponosno poudaril.
Lahko bi razumeli, da je naš predsednik države tako požegnal današnje proteste.

Nemogoče je npr. , da bi italijanski predsednik države Sergio Mattarella sprejel nekega skrajnega desničarja in se z njim pogovarjal o no-vaxx shodih.
V Italiji take vkrcajo v marico in jih peljejo na questuro in nič več kot to.
Prognostik |  05 .10. 2021 ob  20: 04
-54
Narod sedi doma in čaka kdaj se bodo cepili še ostali, ki se niso in da bo konec s tem covidom. Protestniki niso narod. To so kmetavzarji, ki verjamejo v čirule čarule, v wifi antene, se pretepajo s policijo, ne verjamejo pa v cepivo. To so še eni fanatiki, poleg kolesarjev, motoristov, ironmanov, žurerjev, zaradi katerih mi normalni moramo sedeti doma in trpeti.
1