TUDI DEKLETA IGRAJO NOGOMET: Ekipa Gažona pozitivno presenečenje mednarodnega turnirja v Veroni (FOTO, VIDEO)

Koper

Na mednarodnem turnirju VIBE SOCCER CUP U17 v Veroni, kjer so nastopale samo povabljene ekipe, je zaradi zadnjih uspehov na mednarodnih tekmovanjih na Hrvaškem vabilo prejela tudi obalna ekipa Ženskega nogometnega kluba (ŽNK) Gažon. Na turnirju je v kategoriji do 17 let tekmovalo osem ekip, med temi šest iz Italije in ena iz ZDA. 

Na turnirju, ki je potekal med 5. in 9. junijem v Veroni, so ekipe nastopale v dveh skupinah. Nogometašice Gažona so se v skupinskem delu prvi dan uspešno pomerile z ekipo Chieva iz Verone, kjer so po vodstvu 1:0 tekmo končale z rezultatom 1:1. Naslednji dan so z rezultatom 1:0 premagale ekipo Utah Avalanche iz ZDA. "Domačini in vsi prisotni so razmišljali, da so Gažončanke samo presenetile ekipo Chieva, a so po zmagi nad favoriziranimi igralkami iz ZDA, ki so kot klub osvojile šolsko in državno prvenstvo ZDA za mlajše kategorije, ugotovili, da je ekipa Gažona pozitivno presenečenje turnirja," je povedal trener Robert Zinstein.

V večerni tekmi proti ekipi Interja iz Milana so si Gažončanke pripravile dve zreli priložnosti, vendar so bile premalo natančne. Igralke Interja so igrale vrhunski nogomet, bile so agresivne, hitre, tehnično izjemne, a so uspele zlomiti ekipo Gažona šele v končnici, za končni rezultat 1:0.

V skupinskem delu je Gažon zasedel drugo mesto, za milanskim Interjem se je v polfinalu pomeril s kasnejšim zmagovalcem turnirja ekipo Hellas Verona. Po dveh zgrešenih priložnostih so Gažončanke ponovno prejele zadetek; časa za izenačenje je zmanjkalo.

Tekmovanje na tako visokem nivoju je terjalo svoj davek; Gažončanke so zaradi poškodb v tekmi za tretje mesto ostale samo z 11 igralkami, vratarka je s poškodovanim prstom nastopila na mestu štoperja, napadalka pa je stopila v vrata, menjav ni bilo več. Tokrat je ekipa Interja, ki je imela na klopi sedem rezerv in so bile poslane v igro v drugem polčasu, zlomila odpor srčnih Gažončank.

"Neverjetna izkušnja, nivo nogometa na vrhunski ravni za to starostno kategorijo deklet, nova prijateljstva z dekleti iz Italije in Amerike in ena velika zahvala dekletom, staršem in klubu, ki so omogočili nastop na turnirju. Organizatorji so bili neverjetni, prijazni, vedno na razpolago, po prvem dnevu so že vsi na turnirju govorili o mladi ekipi iz Slovenije, ki je po svoji igri in obnašanju izven terena požela aplavz in spoštovanje tako gledalcev, soigralk kot tudi organizatorja, ki nam je že predal vabilo za turnir naslednje leto," je dejal Zinstein.

"Bili smo najmanj izkušena ekipa, saj večina tekmecev na turnirju nastopa v Primaveri Serie A oziroma so bile selekcionirane iz celotne Amerike, a so se pokazale za najbolj trmaste in borbene igralke, za katere ni bilo nikoli predaje tudi pred veliko bolj poznanimi nasprotniki. To je bila češnja na torti za igralke, ki so pridno trenirale, garale na igriščih tako za članice kot tudi za ekipo U17," je svoje razmišljanje zaključil Zirnstein.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  19 .06. 2024 ob  17: 24
Bravo punce!!!!