TU JE ŠTUDIJA, KI BO POMIRILA VSE MOŠKE: Tolikšna je v resnici povprečna dolžina penisa!

Trendi

Končno, bi lahko rekli! Tu je študija, ki bi lahko odpravila nekatere dolgotrajne zmote glede velikosti penisa ter moške po vsem svetu rešila skrbi in dvomov. Po novih raziskavah je povprečna dolžina pokončnega penisa le nekaj več kot 13 centimetrov. Študija, objavljena na strani BJU International, kaže še, da ni močne povezave med velikostjo stopal in dolžino penisa, zato lahko ženske končno nehajo ocenjevati moške po velikosti njihovih čevljev.

Čeprav se mnogi hvalijo s "povprečno" velikostjo penisa, je bilo presenetljivo težko ugotoviti, kakšna je zares ta številka. Kot poudarja Science, je to predvsem zato, ker se je večina študij opirala na lastno merjenje moških, ki pa ni zelo natančno, saj imajo večinoma moški tendenco dodati kakšen centimeter ali dva. Da bi se izognili tej težavi in pridobili zanesljivejši nabor podatkov, se je skupina britanskih raziskovalcev odločila, da bo zbrala meritve zdravstvenih delavcev, ki so sledili standardiziranemu merilnemu postopku. Vključevali so meritve obsega (obseg na dnu ali sredini) in dolžino (sramna kost do konice glavice) iz 20 različnih študij, ki so obsegale kar 15.521 moških iz različnih držav sveta. In rezultati so presenečenje za mnoge.

Ko so iskali korelacije z drugimi telesnimi značilnostmi, kot so velikost mod, teža ali velikost stopala, niso našli močnih ali doslednih povezav, niso pa našli niti nobenih pomembnih dokazov o povezavi med velikostjo penisa in raso. Ugotavljajo pa, da teh sklepov ni mogoče v celoti sprejeti, ker je bila večina meritev opravljena pri belcih.

Kaj je torej sporočilo? Moški, ne bodite tako strogi do sebe, saj tisto, kar vidite na televiziji ali v revijah, ni natančen prikaz povprečnega penisa.

V študiji je bilo ugotovljeno, da je povprečen penis dolg 9,16 cm, medtem ko je povprečen pokončen penis dolg 13,12 cm. Poleg tega so ugotovili, da so tisti na skrajnih koncih spektra veliko manj pogosti. Na primer, le pet moških od stotih ima pokončni penis daljši od 16 cm.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija