TRUMP SE IMA ZA IZJEMNO INTELIGENTNEGA: Pravi, da je pametnejši od vseh znanstvenikov in strokovnjakov!

Svet

Ameriški predsednik Donald Trump je v pogovoru za ameriški časnik Washington Post zatrdil, da je njegov instinkt ali občutek za zadeve pametnejši od možganov drugih ljudi, poleg tega je sam veliko pametnejši od znanstvenikov glede podnebnih sprememb in številnih drugih stvari.

Trump ve, da podnebne spremembe niso težava in jih ne povzročajo človeške dejavnosti, pa naj znanstveniki (tudi njegovi) izdajajo poročila, ki pravijo nasprotno, kolikor si želijo. To mu namreč pravi njegov instinkt ter dejstvo, da je izjemno inteligenten.

"Eden od problemov je ta, da ima veliko ljudi, kot sem jaz, zelo visoko raven inteligence, ampak nujno nismo taki verniki. Če pogledaš naš zrak in našo vodo, sta trenutno rekordno čista," je zagotovil Trump in dejal, da sam nikjer ne vidi težav s podnebnimi spremembami.

Ko so borzni indeksi rasli, je Trump to nenehno poudarjal in si pripisoval zasluge. Sedaj, ko padajo, krivi centralno banko Federal Reserve, ker viša obresti. Centralna banka je po njegovem kriva tudi za napoved avtomobilskega podjetja General Motors o zapiranju tovarn in odpuščanjih. Kljub temu je podjetju zagrozil, da mu bo odvzel zvezne subvencije, čeprav tega brez kongresa ne more.

Trump ni niti najmanj zadovoljen s predsednikom Federal Reserve Jeromom Powellom, ki ga je sam imenoval na položaj, saj mu banka sploh nič ne pomaga, sam pa se tako zelo trudi in sklepa posle. "Delajo napako, ker mi moj občutek včasih pove veliko več kot možgani drugih ljudi," je dejal.

Trump tudi še vedno dvomi v oceno obveščevalne agencije Cia, da je umor novinarja Džamala Hašodžija naročil savdski prestolonaslednik Mohamed bin Salman. "Morda je naročil, morda ni. Ampak on to zanika in ljudje okrog njega zanikajo, Cia pa ni dokončno zatrdila, da je," je utemeljil.

Preiskava ruskega vpletanja v ameriške volitve je zanj še vedno prevara, vendar posebnega tožilca Roberta Muellerja ne namerava odpustiti. Glede Rusije je zagrozil, da se morda ta teden na vrhu G20 v Argentini ne bo sestal z ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom. Odvisno bo od poročila ekipe za nacionalno varnost glede tega, kaj se je res zgodilo v Azovskem morju. Temu poročilu bo potem verjel ali ne, odvisno od občutka.

"Morda bom imel srečanje s Putinom, morda ne. Nimam rad agresije. Sploh nočem agresije," je dejal.

Zaradi trenutno nizkih cen bencina Trump razmišlja, da z Bližnjega vzhoda umakne ameriške vojake. "Razlog, da ostanemo tam, je sedaj le še Izrael. Nafta je vse manj in manj," je dejal. Vojake bi iz Afganistana sam že umaknil, vendar posluša strokovnjake, ki mu pravijo, da morajo ostati.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija