TRK USODEN ZA VOZNIKA TOVORNJAKA: Drugi nespametno obračali in vozili v napačno smer

Kronika

Na gorenjski avtocesti sta se zjutraj zgodili dve prometni nesreči, obe v smeri Jesenic. Pri priključku Lesce je bilo udeleženo eno vozilo, pri Hrušici pa sta po prvih podatkih trčili dve tovorni vozili. S Policijske uprave Kranj so sporočili, da se je nesreča pred bencinskim servisom na Hrušici zgodila, ker je povzročitelj nesreče silovito trčil v zadnji tovornjak v koloni tovornih vozil na voznem pasu. Povzročitelj nesreče je umrl na kraju. Oba sta bila slovenska prevoznika, poročajo mediji.

Fotografija je simbolična. 

Tovorni vozili sta trčili okoli 6.50 zjutraj, do nadaljnjega pa velja, naj se osebna vozila na priključku Lipce izključijo z avtoceste in uporabijo vzporedno regionalno cesto, tovorna vozila pa nadaljujejo vožnjo po avtocesti proti Karavankam.

Na PU Kranj so pohvalili voznike, ki so dobro ustvarili reševalni pas in tako omogočili neoviran prehod reševalnih ekip do kraja dogodka. So pa opozorili na tiste posameznike, ki so v stoječi koloni samoiniciativno začeli obračati svoja vozila in se po vožnji v napačno smer izključevati z avtoceste.Tiskovni predstavnik PU Kranj Bojan Kos je poudaril, da v primeru daljše zapore avtoceste policisti vedno poleg nujnih nalog na kraju dogodkov takoj začnejo tudi ustvarjati pogoje in aktivnosti za varno izpraznitev avtoceste prek najbližjega priključka. "Zato nikar samoiniciativno ne obračajte in vozite v napačno smer, saj je to lahko zelo nevarno in lahko se zgodijo nove nesreče," je poudaril Kos. 

Gorenjska avtocesta je pri Hrušici spet odprta.

Na gorenjski avtocesti je zaradi okvare vozila zaprt vozni pas med Lipcami in Karavankami. Na glavni cesti Celje-Rogaška Slatina-Rogatec v Spodnjem Negonju pa je promet oviran zaradi prometne nesreče, je še zapisano na spletni strani prometnoinformacijskega centra.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija