TRIBUNE SE POČASI POLNIJO: Na športnih tekmovanjih dovoljena 75-odstotna zasedenost sedišč

Slovenija

Vlada je na današnji seji sprejela spremembe odloka za omejevanje športnih dejavnosti za zajezitev epidemije in povečala dovoljeno kapaciteto sedišč na športnih tekmovanjih z dosedanjih 50 na 75 odstotkov, so sporočili po seji vlade.

Poleg tega odlok določa, da se morajo izvajalci programov usposabljanj za strokovno delo v športu enkrat tedensko testirati na novi koronavirus s hitrim antigenskim testom. Veljavnost odloka se sicer v drugih točkah podaljšuje do vključno 13. junija, omenjene spremembe pa začnejo veljati naslednji dan po objavi v uradnem listu.

Tudi na javnih kulturnih prireditvah po novem do 75 odstotkov razpoložljivih sedišč

Vlada je na današnji seji z novelo odloka podaljšala veljavnost odloka o začasni omejitvi ponujanja kulturnih storitev končnim uporabnikom v Republiki Sloveniji. Poleg podaljšanja veljavnosti odloka novela povečuje dovoljeno zasedenost zmogljivosti fiksnih sedišč na javnih kulturnih prireditvah s 50 odstotkov na do 75 odstotkov.

Obiskovalci javnih kulturnih prireditev bodo po noveli odloka odslej lahko zasedli do 75 odstotkov razpoložljivih fiksnih sedišč. Razrahljan pogoj omejitve števila obiskovalcev velja tako v zaprtih javnih prostorih kot na prostem, so sporočili z Urada vlada za komuniciranje. Ostali pogoji in omejitve pri ponujanju kulturnih storitev ostajajo nespremenjeni. Novela odloka začne veljati naslednji dan od objave v Uradnem listu in podaljšuje veljavnost odloka do vključno 13. junija 2021, še piše v sporočilu za javnost.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija