TRGOVINA Z MAMILI NA PRIMORSKEM 'POTEKA NEMOTENO': Na Škofijah ujeli Italijana, na Krasu 42-letnika

Kronika

Včeraj popoldne so policisti na Škofijah 32-letnemu Italijanu zasegli manjšo količino prepovedane droge kokain. Sledil je hitri postopek z odločbo ter predlog za uvedbo prekrškovnega postopka zaradi kršenja vladne odredbe o odrejanju in izvajanju ukrepov, povezanih s preprečevanjem širjenja koronavirusa. Že dopoldne pa so v Komnu ustavili 42-letnika, ki je imel pri sebi 39 tablet, ki so na seznamu prepovedanih drog. Ker ni znal pojasniti njihovega izvora, so jih zasegli, zoper njega pa bo na tožilstvo podana kazenska ovadba.

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 39 nujnih primerih in na številko 113 skupno prejeli 290 klicev. Obravnavali so tri prometne nesreče, v katerih je nastala premoženjska škoda. Eno osebno vozilo so zasegli. S področja kriminalitete so obravnavali tri tatvine in dve poškodovanji tuje stvari. Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali v dveh primerih.

V zadnjih 24 urah na območju PU Koper policisti niso obravnavali ilegalnih migracij.

Preko noči je nekdo izpred stanovanjskega bloka v Sežani ukradel kolo z motorjem Tomos Automatic A3, zelene barve, registrske številke KP LA-28, vreden 300 evrov. Policisti za storilcem še poizvedujejo.

16-letniku iz Škofij so policisti zasegli skuter, za katerega so z izrednim tehničnim pregledom ugotovili, da je nedovoljeno predelan. Mladoletnik se bo srečal s sodnikom za prekrške.

Včeraj ob 13. uri je na Šmarski cesti v Kopru iz neznanega razloga zagorela lesena terasa gostinskega lokala. Ogenj so pogasili koprski gasilci, policisti pa so opravili ogled. Na terasi, ki je bila prazna, je nastala manjša premoženjska škoda.

Sinoči ob 21.40 so policisti v Izoli ustavili voznika osebnega vozila Fiat, ki mu je alkotest pokazal 0,20 mg/l. Ker je bil hitri test za ugotavljanje simptomov vožnje pod vplivom mamil pozitiven, so mu odredili strokovni pregled, ki pa ga je odklonil. Poleg tega so policisti ugotovili, da voznik nima vozniškega dovoljenja, zato so mu vozilo zasegli. Sledi obdolžilni predlog.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija