TRETJI POSKUS PRODAJE IZOLSKE MARINE: Izhodiščna cena je 2,99 milijona evrov

Izola

Stečajna upraviteljica italijanske družbe Altan Prefabbricati je danes objavila tretje vabilo za nakup 100-odstotnega deleža družbe Universe Service. Ta ima v lasti družbi Porting in Marinvest, ki upravljata Marino Izola. Izhodiščna cena je 2,99 milijona evrov, rok za oddajo ponudb je 16. julij.

Kot je v vabilu, objavljenem v časniku Delo, navedla stečajna upraviteljica Maura Chiarot, ima družba Universal Service v lasti 100 odstotkov osnovnega kapitala družb Porting in Marinvest, prek teh dveh odvisnih družb pa upravlja Marino Izola. Nakup deležev Universal Service tako avtomatično pomeni odkup poslovnih deležev družb Poring in Marinvest. Ponudbe zbira do 16. julija do 12. ure. Izhodiščna prodajna cena je 2,99 milijona evrov.

To je tretji poskus prodaje družbe Universe Service. Prvič je bila izhodiščna cena postavljena pri 5,96 milijona evrov, drugič pa pri 4,85 milijona evrov, a kupcev ni bilo. Odvetnik Janez Starman, ki v Sloveniji zastopa italijanskega lastnika, je aprila povedal, da je bil interes za nakup izolske marine izkazan, "ampak očitno ne za takšno ceno". V preteklosti sta bila med morebitnimi interesenti za nakup v medijih poleg tujih družb omenjena tudi koprski Grafist Anteja Guberca in podjetje družine Polič P&P iz Lucije.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Drek |  17 .06. 2020 ob  11: 18
Jansevi paraziti se oglasajo tu odspodaj. Podedovano stanovanje dajejo v najem verjetno na crno in oni so podjetniki in nic kaj paraziti. Ruznoglavi si kot zmiraj sam izmisli nasprotnika direkt iz fantazije in pol drka lulcka nic vecjega kot scegetavcek.

Kar se tice Marine, naredite spet plazo tam. Obcani nimamo nic od teh barkaskih parazitov.
Tiramola  |  16 .06. 2020 ob  15: 25
Marino naj kupi občina Izola. Naj se vrne spet v domače roke.
Komunala lahko upravlja z Marino.

Enako je to potrebno narediti v Piranu z Portorozko Marino in kanalom Fazan.
Drugače je to samo pranje denarja.

Lp
ManofSteel |  16 .06. 2020 ob  10: 53
-4
Včeraj sem se peljal v Koper s kolesom prvič od kar so odprli za kolesarje...svaka čast Popoviču kaj je vse naredil za Koper. In vi pljuvate po njemu, da ni bilo njega Koper ne bi ga povohali niti dolenjski romi...
Tisti, ki so proti Popoviču to so socijalci in paraziti iz levih kopli...vse vas bomo iztrebli!
ManofSteel |  16 .06. 2020 ob  10: 50
Smrt socijalizmi in komunizmu, svoboda podjedništvu ! Živel JJ !!!
ManofSteel |  16 .06. 2020 ob  10: 49
Govedo italijansko pokupu pol Izole in pri 90 letu prodaja? Sprašujem se, če bo odnesel denar v grob? Tudi Pečanovo si lahko odneseš v grob, ker bolj neumne investicije na Slovenski obali niso mogli naredit. Imamo povpraševanja za prenočišča i namesto, da gradimo hotele in apartmaje...oni bi moizli denar od tistih, ki spijo na barkah in ne porabijo niti centa razen v marini za privez. Isti so kot kampisti...a poleti da bi imelu duplo prenočišč bi bilo premalo glede na povprašecvnje. To ti je 25 letna vladavina nesposovnih socijalcev iz leve školjke...preklinjal vas bom do groba !!!!!