TRAGIČNA SMRT NA KOBARIŠKEM: Planinka zdrsnila v prepad

Kronika

Danes popoldne se je na območju gore Batognica smrtno ponesrečila 63-letna planinka. Po prvih zbranih podatkih je ženski spodrsnilo na prepadnem terenu, tako da je padla v globino. Umrla je na kraju nesreče.

Fotografija je simbolična. 

Nesreča se je na območju 2164 metrov visoke gore Batognica nad reko Sočo zgodila malo pred 14. uro. 63-letnica je skupaj z možem hodila po stezi na prepadnem terenu, ko ji je spodrsnilo, posledično pa je padla okoli 100 metrov po pobočju. Zaradi hudih telesnih poškodb je planinka umrla na kraju nesreče, so sporočili s Policijske uprave (PU) Nova Gorica.

Na kraj dogodka so poleg policistov prišli še pripadniki Gorsko-reševalne službe (GRS) Tolmin in posadka za reševanje v gorah GRS z Brnika, ki je pokojno osebo s policijskim helikopterjem prepeljala v dolino.

O tragičnem dogodku je policija obvestila tudi pristojne pravosodne organe. Policisti Policijske postaje Bovec medtem nadaljujejo z dodatnim zbiranjem obvestil glede tragičnega dogodka na Kobariškem, so še sporočili s PU Nova Gorica. 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija