TRAGIČEN DOGODEK V KOPRSKI TRGOVINI: So moškega res enostavno obhodili in ga pustili ležati?

Koper

Pretekli teden se je v koprski trgovini zgodil tragični dogodek. Pri blagajni se je zgrudil moški. Zaposleni naj bi takoj ukrepali, a kljub pomoči in dolgotrajnemu oživljanju je preminil. Znakov kaznivega dejanja koprski policisti niso ugotovili.

Fotografija je simbolična. 

V uredništvo smo prejeli pismo zgrožene bralke, da se je v Mercator centru v Kopru na Dolinski cesti pri blagajni zgrudil moški. "Človeku ni pomagal nihče. Ljudje so moškega enostavno obhodili in ga pustili ležati. Zares se sprašujem, koliko je dejansko vredno človeško življenje? Pomagati sočloveku je naša dolžnost," je zapisala.

Iz Mercatorja pa so odgovorili, da so dejstva popolnoma nasprotna. Potrdili so le, da se je oseba res zgrudila pri blagajni.

"Takojšnjo prvo pomoč mu je nudila naša zaposlena, ki ima opravljen izpit za bolničarko in ena od strank, ki je zaposlena v domu starejših občanov. Zaposleni so seveda takoj poklicali urgentno službo, ki je na mestu dogodka prišla v šestih minutah, mesto dogodka je zavarovala varnostna služba. V vmesnem času smo po zvočnikih pozvali kupce, če je kdo med njimi, ki bi lahko priskočil na pomoč. Reševanju se je pridružila oseba, ki je zaposlena v Bolnišnici Valdoltra. Ob prihodu medicinske ekipe je reševanje prevzela nujna medicinska ekipa, ki je vztrajala do 12.06. Na žalost so bili vsi napori neuspešni," so dogodek, ki se je zgodil 8. septembra nekaj čez 11. uro, opisali v Mercatorju, ob tem pa svojcem ponovno izrekli iskreno sožalje.

"Vsi ukrepi naših zaposlenih so bili takojšnji in ustrezni," so še dodali. Kot pravijo, so bili zaposleni pretreseni ob neljubem dogodku, predvsem zato, ker kljub vsej pomoči niso bili uspešni.

Na kraju tragedije tudi policisti

Koprski policisti so bili na kraj napoteni ob 11.37, kjer so pri blagajni že oživljali moškega. "Na kraju je bil zdravnik, ki je 66-letnega Koprčana oživljal 45 minut, žal neuspešno," so tragični dogodek potrdili tudi koprski policisti, ki niso zaznali znakov kaznivega dejanja. "Odrejena je bila sanitarna obdukcija," so še sporočili.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  16 .09. 2020 ob  21: 21
68
Mu je ta koza -zgrožena bralka- priskočila na pomoč? Ali je samo sikala v zaposlene ?