TRAGEDIJA, V IRAKU ZAGORELA BOLNIŠNICA: Zaradi opeklin je umrlo najmanj 64 ljudi (FOTO, VIDEO)

Kronika

V Iraku je v ponedeljek v požaru v bolnišnici na oddelku za covidne bolnike umrlo najmanj 64 ljudi, od tega so identificiral 39 trupel, je danes povedal vir pri forenzičnem oddelku za francosko tiskovno agencijo AFP. Požar v bolnišnici Al Husejn v mestu Nasirija na jugu Iraka so lokalni gasilci že spravili pod nadzor.

Predstavnik zdravstvenih oblasti je za AFP povedal, da je bil glavni razlog za požar eksplozija rezervoarja s kisikom.

Žrtve so umrle zaradi opeklin, še naprej pa iščejo morebitne preživele, saj bi lahko kdo še ostal ujet v stavbi, pa je pojasnil tiskovni predstavnik zdravstvenih oblasti Hajdar al Zamili. Na oddelku je bilo prostora za 70 postelj.

To je že drugi tovrstni požar v Iraku v zadnjih treh mesecih. Pred bolnišnico so se zbrali mladi protestniki, ki so opozarjali na razmere v zdravstvu. Tudi na družbenih omrežjih so številni pozivali k odstopu višjih predstavnikov oblasti.

Iraški premier Mustafa Kadimi je zagotovil, da bodo odkrili vzrok požara. Med drugim so že pridržali vodjo zdravstva v provinci Di Kar in vodjo bolnišnice.

V Iraku so sicer doslej potrdili več kot 1,4 milijona okužb z novim koronavirusom, umrlo je več kot 17.000 covidnih bolnikov.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija