TRAGEDIJA NA VOGRŠČKU: Moški padel s surf deske in izginil, zvečer našli truplo

Kronika

Včeraj ob 17.41 so na številki 112 prejeli klic občana, ki je sporočil, da je v akumulacijskem jezeru Vogršček opazil utapljajočo osebo. Na kraju so posredovali novogoriški poklicni gasilci in potapljači podvodne reševalne postaje Severnoprimorske regije, ki so osebo izvlekli iz vode in jo predali mrliški službi, poroča Uprava za zaščito in reševanje. 

Vogršček

Po sedaj zbranih podatkih je 68-letni moški nekaj po 17. uri sedel na surf desko in odveslal proti sredini jezera. Čez pol ure je iz neznanega vzroka v jezero.

Poleg policistov so bili takoj po prejetju klica na pomoč na kraj napoteni poklicni gasilci, potapljači in reševalci nujne medicinske pomoči. Pri iskanju moškega v jezeru so se jim pridružili tudi štirje potapljači Društva za podvodne dejavnosti (DPD) Soča.

Potapljači so pregledovali območje in dno akumulacijskega jezera tudi s pomočjo čolna in sonarja. Ob 21.22 uri zvečer so ga našli približno sto metrov od obale in izvlekli iz vode. Zdravnica je na kraju potrdila smrt in odredila sanitarno obdukcijo na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani, kjer bodo ugotovili natančen vzrok smrti. Prav tako je bila na kraju s strani svojcev potrjena njegova identiteta.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija