TRAGEDIJA NA POTI NA DELO: Vozila prehitro, dva mrtva, šest poškodovanih

Kronika

V hudi prometni nesreči, ki se je okoli 5. ure zjutraj zgodila na cesti Podturn-Črnomelj pri Kočevskih Poljanah, sta po podatkih policije umrla dva 41-letnika, še šest udeležencev so zaradi lažjih poškodb odpeljali v bolnišnico. Vzrok nesreče je bila neprilagojena hitrost na zasneženi cesti.

Vodja oddelka za cestni promet Policijske uprave (PU) Novo mesto Željko Zrilič je povedal, da sta umrla sopotnika 41-letne voznice osebnega vozila, ki je vozila proti Črnomlju, v Kočevskih Poljanah pa hitrosti ni prilagodila stanju vozišča, na katerem je bilo do tri centimetre snega.

Začelo jo je zanašati, zapeljala je na nasprotni vozni pas in pri tem silovito trčila v nasproti vozeče osebno vozilo, v tega pa je nato trčilo še tretje osebno vozilo.

Njena sopotnika sta umrla na prizorišču nesreče, preostalih šest udeležencev pa so prepeljali v novomeško bolnišnico. Ti so po prvih ocenah tamkajšnjega osebja v relativno dobrem stanju in le lažje poškodovani.

Cestišče v času prometne nesreče ni bilo spluženo, je pa bilo posipano. Glede na stanje vozišča je voznica vozila prehitro, je pojasnil Zrilič.

Po njegovih pojasnilih so bili udeleženci prometne nesreče verjetno na poti na delo. Umrla udeleženca, sopotnik, ki je v vozilu sedel desno spredaj in drugi, ki je sedel desno zadaj, sta bila doma z območja Žužemberka in Ivančne Gorice. Ali so bili vsi v avtu pripeti z varnostnim pasom, še ugotavljajo, za umrlega sopotnika, ki je sedel desno spredaj, so to že potrdili.

Na regionalni cesti Žužemberk-Dolenjske Toplice-Črnomelj, ki so jo pri Starih Žagah takoj po nesreči zaprli v obe smeri, so nekaj po 10. uri sprostili promet.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija