TOŽILSTVO O HUDEM TRČENJU, KI GA JE POVZROČIL SLOVENEC: Preminuli padel skozi panoramsko streho (VIDEO)

Kronika

V četrtek se je na hrvaški avtocesti A1 pri odcepu Novigrad na Dobri zgodila huda prometna nesreča, v kateri je bilo udeleženih več vozil. Povzročil jo je slovenski voznik z nepravilnim premikom vozila, v silovitem trčenju pa je življenje izgubil 46-letni Slovak. Kot je ugotovilo državno tožilstvo v Karlovcu, preminuli ni bil pripet z varnostnim pasom, zaradi česar je med prevračanjem vozila padel skozi panoramsko okno. Poškodbam je podlegel na kraju nesreče.

V nesreči so bila udeležena tri vozila – iz Slovenije, Slovaške in Srbije. Slovensko vozilo je po nepravilni menjavi pasu trčilo v avto slovaških registrskih tablic, ki je trčil še v vozilo iz Srbije in se pričel prevračati dokler ni obstal na kovinski varovalni ograji na osrednjem delu avtoceste.

Ob prevračanju avtomobila je 46-letni Slovak padel skozi panoramsko streho in zaradi poškodb umrl na kraju nesreče. Državno tožilstvo je med preiskavo ugotovilo, da ni uporabljal varnostnega pasu.

74-letnega slovenskega voznika, ki je povzročil nesrečo, so varnostni organi zaslišali, nato pa izpustili, da se zagovarja s prostosti, brez previdnostnih ukrepov in preiskovalnega pripora, saj so presodili, da ne obstaja nevarnost pobega, piše portal 24sata.hr. Sumijo ga, da je 4. avgusta okoli 10.34 na ravnem delu avtoceste zapeljal na levi pas v nepremišljenem prepričanju, da ne bo ogrožal varnosti drugih udeleženci v prometu. Zaradi tega mu grozi kazenska ovadba.

V prometni nesreči je, kot že omenjeno, umrl 46-letni državljan Slovaške, sedem potnikov iz teh osebnih vozil pa je bilo lažje poškodovanih.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija