TOLIKO O ŠVICARSKI KONZERVATIVNOSTI: 8000 lažnih covidnih potrdil v enem samem kantonu

Svet

V švicarskem kantonu St. Gallen je bilo izdanih več kot 8000 lažnih potrdil o cepljenju proti covidu-19, so v četrtek sporočile regionalne oblasti. Preiskava se osredotoča na skupino zaposlenih v zasebnem centru za testiranje na novi koronavirus, ki imajo dostop do nacionalnega sistema za izdajanje covidnih potrdil.

Osumljencem grozi do pet let zapora ali denarna kazen. Odvzem prostosti ali denarna kazen pa grozita tudi tistim, ki so za ponarejena potrdila plačali visoke zneske. Ta potrdila so bila sicer razveljavljena, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Kanton St. Gallen ima eno najnižjih stopenj precepljenosti med švicarskimi kantoni. V kantonu je cepljenih 61 odstotkov prebivalcev, v celi državi pa 67 odstotkov.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
manemebasat |  24 .12. 2021 ob  14: 21
Covid je biolosko orozje, ki so vam ga vbrizgali v telo s cepivom. Strokovnjaki pravijo, da je moznih variant lahko tudi 180. In, da lahko nekdo zboli tudi za tremi hkrati. Ovce, v vrsto za cepljenje!
Resnica očem skrita |  24 .12. 2021 ob  13: 21
Ma niso oni konzervativni temveč ste vi neumni...
Preden sprejmejo kakšno odločitev zelo dobro premislijo, ne boste jih kar tako prenesli okoli, oni razumejo za kaj se gre.
Problem ste vi, vi se greste moderno medicino in moderno epidemijo.