TO SO 'POŠASTI', KRVNIKI LASTNIH OTROK: Moški, ki je vrgel štiri otroke z balkona, se brani z molkom

Kronika

54-letnika, ki je včeraj zjutraj vrgel z balkona na otoku Pagu svoje štiri otroke, so zvečer privedli na policijsko postajo Zadar. Kazensko so ga ovadili zaradi štirikratnega poskusa uboja, za kar mu grozi dolgoletna zaporna kazen. Kot je povedal njegov odvetnik za hrvaške medije, se obtoženi brani z molkom. Danes bo priveden na sodišče v Zadru.

54-letnik, sicer varnostnik v kampu Šimuni, je včeraj vrgel z balkona otroke.

'Oče pošast', kot so ga poimenovali v hrvaških medijih, 54-letni Josip Rođak, je včeraj zjutraj vrgel z balkona prvega nadstropja hiše svoje otroke, stare od tri do osem let. Padec z višine šestih metrov so otroci preživeli, zdravniki se borijo le še za življenje sedemletne deklice, ki je najhuje poškodovana. A Rođak ni edini starš, ki pretresa s svojo okrutnostjo.

Spomnimo se uboja triletnega Denisa Pašića leta 2017, ki ga je njegova mati Chiara Pašić s pomočjo petnajstletnice zadušila z vzglavnikom. Najprej ga je lastna mati držala za noge, mladoletnica pa mu je pritiskala blazino na obraz, nato sta se zamenjali in ga dušili, dokler ni umrl. Njegovo telo sta v otroškem vozičku odpeljali na obalo, kjer sta ga pustili v morju in se vrnili domov. Pašićeva je še istega večera puljskim policistom prijavila njegovo izginotje.

Chiara Pašić

Izkušeni policisti so očitno nekaj posumili in so s Pašićevo opravljali razgovor, dokler se zjutraj ni zlomila in jih odpeljala na kraj, kjer je odvrgla truplo. Obsodili so jo na 33 let zapora.

Tudi Dalmatinci imajo 'Fritzla'

Leta 2017 je hrvaško vrhovno sodišče za 10 let zmanjšalo kazen 'zadrskemu Fritzlu', ki je od leta 2001 do 2016 posiljeval lastno hčer in z njo celo dobil otroka. Obsojen je bil na 40 let zapora. Dekle naj bi sicer zanosilo trikrat, vendar je dvakrat imelo splav. Prvič naj bi jo posilil pri dvanajstih letih, v avtomobilu v gozdu. Pri petnajstih letih je poskušala storiti samomor, prav tako njena mati, ki naj bi jo moški ravno tako pretepal in zlorabljal.

Nasilja je bilo deležnih tudi preostalih pet otrok. Tepel jih je po glavi do krvi, s kamenjem, pepelniki, celo z likalnikom. Otrokom je jemal denar, ki ga je zapravil pri kockanju.

Varaždinka prostituirala lastni hčeri, Rovinjčan zadavil sina zaradi sedmih evrov

59-letnica iz Varaždina je v spolne odnose z moškimi prisiljevala svoji mladoletni hčeri, vse od njunega trinajstega oziroma štirinajstega leta. Šele po desetih letih je ena od hčera zbrala pogum in mater leta 2015 prijavila policiji. Ves denar, ki sta ga dekleti dobili za spolne usluge, jima je mati pobrala. Dekle, ki je prijavo podalo, je prvič zanosilo pri sedemnajstih letih, ne ve s kom. Drugič je rodila leto dni kasneje in nato čez dve leti še tretjega otroka. Očetje so nepoznani.

54-letni Đuro Đurić je leta 2010 v Rovinju svojega devetletnega sina Luko zgrabil z rokami za vrat in ga dušil, dokler ni umrl. Usodnega dne je Luka po šoli prišel k očetu in ga prosil za sedem evrov za šolski izlet. Oče mu je odgovoril, da nima denarja. Sin pa mu je rekel, kako je mogoče, da nikoli nima denarja. Sin ga je začel brcati, ko sta sedela na kavču, oče ga je pričel daviti in ga tudi na ta način usmrtil. Davljenje naj bi trajalo od ene do štirih minut.

Đurić je nato počakal, da je žena prišla domov. Obsojen je bil na 20 let zapora.

38-letni Darko Gajić je leta 2010 v jutranjih urah prišel na dom bivše žene v Zagrebu, se z njo sprl, nato pa s pištolo usmrtil svoji šestletno hčer Patricijo in štirinajstletno Petro. Nato je ustrelil še sebe. Nekaj dni pred dogodkom naj bi na Lošinju veliko popival po lokalih z bratom in govoril, da se bo o njemu veliko pisalo. Zato je obstajal sum, da je zločin načrtoval.

Sicer naj bi sam prihajal iz družine, kjer je bil oče alkoholik in je pogosto bil nasilen nad ženo in sinovi. 38-letnik se je želel vrniti k ženi, od katere se je ločil dve leti pred zločinom, vendar ona tega ni želela.

Čeprav se je znal napiti do nezavesti, so ga ljudje poznali kot normalnega človeka, ki dela in skrbi za družino.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija