TO MORATE VIDETI: Preobrazba iz napol mrtvega brezdomnega kužka v srečnega kosmatinca (FOTO, VIDEO)

Trendi

Pripravite robčke, ob tej resnični zgodbi ne boste mogli zadržati solz. Poglejte, kako je ženska iz Argentine rešila napol mrtvega brezdomnega kužka, ki je z njo odšel v svoj za vedno dom.

23. decembra 2017 je Pia našla pasjega mladiča v obupnem stanju. Med obiskom prijateljev v Buenos Airesu je opazila sestradanega psa, kako teka po njihovi soseski. Pes je bil očitno prestrašen in v stiski. Ni ji uspelo ujeti šibkega mladiča, toda ni obupala. Ko ga je končno našla ležečega ob hiši, je povedala, da "ni imel sijaja v očeh" in "se je vdal". Nemudoma ga je odpeljala k veterinarju in začela se je bitka za življenje, poroča iHeartDogs.

Veterinar je Pii rekel, da morajo videti, ali bo kuža preživel konec tedna. Bil je v tako slabem stanju, da niso bili prepričani, ali mu bo uspelo. Pia je vse storila, da bi pomagala svojemu novemu pasjemu prijatelju. Prvi dnevi so bili ključni in v tem času je že tako koščeni psiček izgubil še dva kilograma. Ker je bil kosmatinec tako zelo bolan, ni mogel jesti. Pia mu je ročno dajala vodo na vsake tri ure, da bi ostal hidriran.

View this post on Instagram

A post shared by Hercules (@herculesysubanda)

View this post on Instagram

A post shared by Hercules (@herculesysubanda)

Potem bi lahko rekli, da se je zgodil božični oziroma praznični čudež. Tri dni kasneje, 26. decembra, je Pia mladička odpeljala iz bolnišnice k sebi domov. "V njegovih očeh si lahko videl, da želi živeti," se je spomnila Pia. Kljub temu jo je skrbelo, da bi lahko umrl, saj je bil še vedno v slabem stanju. Toda nadaljeval je z bojem in zato mu je dala ime Hercules. Posnela je velik del njunega skupnega potovanja. Spomnila se je, kako je dvigovala njegovo telo, da bi mu pomagala ponovno se naučiti hoditi. "Skupaj nama je uspevalo," je rekla. Januarja, po veliko potrpežljivosti, je Hercules ponovno začel hoditi. Pia je priznala, da je jokala kot dojenček, ko je njen dragi prijatelj naredil prve korake. Ti so vodili k nadaljnjemu okrevanju. Preden se je Pia sploh dobro zavedla, so ti prvotni koraki pripeljali do teka, skakanja in igranja. Kmalu ga je lahko peljala na sprehode po mestu.

Februarja se je Herculesovo stanje znatno izboljšalo. Njegova dlaka je hitro rasla nazaj. Pokazal je znake življenja in energije. Rad se je crkljal v njenih rokah. Pia je vedela, da se ne more ločiti od njega. Tako je Hercules našel svoj za vedno dom. "Ko se je začel spreminjati, so se mu oči začele svetiti," je dejala Pia. Hercules ni več sestradan zapuščen kuža, temveč srečen kosmatinec, poln energije. Pia pravi, da je ta čudovit kuža božično darilo, ki ga nikoli ne bo pozabila.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija