TO JE 10 NAJBOLJŠIH NASVETOV, KI JIH LAHKO DOBITE: Ste že slišali tistega o ptici, ki jo je pokakala krava?

Trendi

Številni ljudje radi delijo nasvete, vendar nekateri posamezniki nasvete težko sprejmejo. Morda je v človeški naravi, da se upiramo temu, kar nam drugi rečejo, da moramo narediti. Če se tako razume nasvet, ni čudno, da ljudje pred njim bežijo. Verjetno skoraj nihče ne želi, da mu nekdo "soli pamet". Resnica je, da nasvet ni nujno ukaz. Lahko gre za sočutni predlog s strani nekoga, ki je moder in izkušen na določenih področjih, ki nam lahko pride zelo prav. Nasvet je mnogokrat darilo, sposobnost sprejemanja nasvetov pa je pomemben ključ tako do osebnih kot poslovnih uspehov. V nadaljevanju vam predstavljamo deset najboljših nasvetov, ki so jih dobili ljudje. Morda kateri od njih pride prav tudi vam.

1. Ne uničite dobrega opravičila z izgovorom.

2. Če boste svoje življenje primerjali z življenji drugih ljudi, ne boste nikoli resnično srečni.

3. Samo upanje, sanjanje in besede brez dejanj običajno nimajo prav dosti teže. Za dosego ciljev so ključna dejanja.

4. Če le lahko, vedno prihranite 10 odstotkov denarja, ki ga zaslužite.

5. Ne postavljajte na prvo mesto tega, kar hočete zdaj (trenutna želja), namesto tistega, kar zares močno hočete (dolgoročna želja).

6. Ko se z nekom rokujete, ne pozabite na očesni stik.

7. Ko ste na primer na počitnicah, fotografirajte vse čudovite stvari, ki jih vidite. Obenem se prepričajte, da ste na fotografijah tudi vi, vaši prijatelji … Čez recimo 20 let, ko se boste ozrli nazaj v preteklost, vam verjetno ne bo dosti mar za Eifflov stolp, temveč za ljudi, ki jih imate radi.

8. Ne hvalite se s svojimi dosežki. Če bodo dovolj dobri, bodo namesto vas o vaših dosežkih govorili drugi ljudje.

9. Ne škodujte nobenemu in hkrati ne dovolite nikomur, da bi vas izkoriščal.

10. Na kmetiji je bila ptica. Ptica je sledila kravi naokoli in ko je krava kakala, je ptica pojedla semena iz kravinega kakca. Nekega dne se je ptica preveč približala in krava je direktno na ptico spustila drekec. To je videla stara hlevska mačka, ki je prišla in očistila ptico. Takoj, ko je bila ptica čista, jo je mačka pojedla. Nauk zgodbe: Niso vsi, ki vas "zaserjejo", vaši sovražniki, in niso vsi, ki vas "potegnejo iz dreka", vaši prijatelji.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Piero Panin |  05 .07. 2021 ob  13: 37
Ljudje vedo kaj je dobro in kaj je slabo,spomnu sem se na ljudi ki prodajajo na stojnicah in mimo pride nekdo ki je negativen,rusi sanje,ne spodbuja,ki je zleht.
Verjamem da obstaja dosti pozitivnih ki vedno najdejo pravo besedo in povedo kaj lepega
Prosi jih da kaj kupijo!
SudoMaGodo |  04 .07. 2021 ob  18: 44
popravek
1. Kdor te poriva v drek ni vedno tvoj sovražnik.
2. Kdor te vleče iz dreka ni nujno tvojprijatelj.
3. Ko si enkrat v dreku do vratu BODI FAKING TIHO!
SudoMaGodo |  04 .07. 2021 ob  18: 42
V resnici je tole o ptici basen, ki je v originalni verziji malce bolj bogata, tu gre je bolj reven povzetek. Ptiček zmrzuje na veji in pade pod drevo v trenutku, ko ima za umreti. Slučajno pride mimo krava, ki ga poserje. Topel drek ptička toliko ogreje, da zaživi in začne od sreče žvrgoleti. To sliši mačka, ki ga izvleče iz dreka nakar ga požre.
Basen ima nauk v treh točkah:
1. Kdor te poriva v drek ni vedno tvoj sovražnik.
2. Kdor te vleče iz dreka ni nujno tvoj sovražnik.
3. Ko si enkrat v dreku do vratu BODI TIHO!