TINE MAZE OB SKORAJŠNJI VRNITVI NEKDANJEGA TRENERJA V SLOVENIJO: "Meni je skoraj uničil kariero!"

Slovenija

Avstrijski mediji so v četrtek poročali, da je doma in v tujini cenjeni in priznani slovenski smučarski trener Janez Slivnik uradno sklenil svoje delo na čelu avstrijske moške veleslalomske ekipe za svetovni pokal. S tem so se odprle možnosti, da bi se Slivnik, ki je bil tudi trener slovenske šampionke Tine Maze, vrnil v slovensko alpsko smučanje. A Mazejeva nad njegovo morebitno vrnitvijo ni najbolj navdušena. Na Twitterju je namreč delila enega od člankov na to temo in zraven zapisala: "To pa je pogum! Upam, da bo postregel z bolj zrelim vedenjem. Meni so on in še nekaj drugih strokovnjakov skoraj uničili kariero."

Slovenska šampionka Tina Maze

Slovenska Delo in Dnevnik sta prejšnji teden poročala, da si v strokovnem vodstvu slovenskega smučanja želijo, da bi žensko smučanje prevzel Janez Slivnik, ki je bil v slovenskem smučanju že pred 13 leti. Nazadnje kot trener šampionke Tine Maze, ki je pod njegovim vodstvom osvojila pet zmag v svetovnem pokalu in se iz drugorazredne veleslalomistke v sezoni 2004/2005 prebila v svetovni vrh. Slivnik je zatem odšel v tujino, Tina pa je imela pod okriljem reprezentance nekaj slabših sezon. Po tem, ko je skorajda končala kariero, je ubrala samostojno pot in postala najuspešnejša slovenska smučarka vseh časov.

Slivnik je nato osem let sodeloval s Finci, v sezoni 2014/15 pa je postal trener v avstrijski moški veleslalomski ekipi, ki jo je treniral zadnjih pet sezon. Spomladi 2014 se je pogovarjal tudi o možni vrnitvi v slovensko reprezentanco, a takrat zveza ni mogla zagotoviti sredstev.

Se Janez Slivnik iz Avstrije seli nazaj v slovensko alpsko smučanje?

Obstajajo razmišljanja, da bi Slivnik prevzel vodenje slovenske ženske reprezentance, v kateri so v ospredju Meta Hrovat, Ana Bucik, Tina Robnik in Maruša Ferk, namesto sedanjega trenerja ženske reprezentance Denisa ŠteharnikaVseh ugibanj bo konec jutri, ko je pri Smučarski zvezi Slovenije v zvezi s tem sklicana novinarska konferenca.

Sicer pa se je za spremembe odločila tudi trenutno najuspešnejša slovenska alpska smučarka Ilka Štuhec, ki se je po koncu sezone sporazumno razšla s trenerjem Gregorjem Koštomajem in kineziologinjo Anjo Šešum.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija