TEŽAVE V ZRAKU: Cerar z delegacijo zasilno pristal na Dunaju (VIDEO)

Slovenija

Zunanji minister Miro Cerar bi moral danes začeti dvodnevni uradni obisk na Cipru, a ga bo zaradi okvare letala na komercialnem letu z Dunaja v Larnako začel z zamudo. Kot zagotavlja Cerar, bo z delegacijo pot nadaljeval danes.

Z dunajskega letališča so poleteli v sredo zvečer, vendar so se morali zaradi tehničnih težav v zraku obrniti in zasilno pristati na Dunaju, je v posnetku, objavljenem na Twitterju, pojasnil Cerar. Zagotavlja, da so že našli novo letalo in bodo pot nadaljevali danes.

Kot je razvidno s spletne strani Flightradar24, je šlo za večerni let avstrijske letalske družbe Austrian Airlines z Dunaja v Larnako. Airbus A321 je kmalu po vzletu v madžarskem zračnem prostoru obrnil, nakar je nekaj časa krožil, nato pa se je vrnil na dunajsko letališče Schwechat. V Austrian Airlines so za avstrijsko tiskovno agencijo APA pojasnili, da so v pilotski kabini zaznali težave s hidravliko. Posadka se je iz varnostnih razlogov odločila, da se vrne na letališče. Da bi letalo doseglo primerno težo za pristanek, je nekaj časa krožilo, nato pa ob 21.17 varno pristalo. Posadka je potnike ves čas obveščala o dogajanju, so še povedali v letalski družbi.

Za prizadete potnike bo Austrian Airlines danes opoldne opravil nadomestni let v Larnako in nazaj na Dunaj, še poroča APA. Kot piše ciprska tiskovna agencija CNA, Cerarja še danes zvečer pričakujejo na Cipru, obisk pa naj bi potekal v petek.

Glede na prvotni program naj bi se Cerar že danes srečal z gostiteljem, ciprskim zunanjim ministrom Nikosom Kristodulidesom.

Namen obiska je sicer okrepiti gospodarsko sodelovanje med državama in poglobiti medsebojne odnose. Cerar, ki ga spremlja gospodarska delegacija, je v izjavi ob preložitvi obiska izrazil upanje, da bodo uspeli izvesti tako politični kot gospodarski del obiska. Ob robu obiska je namreč predviden poslovni forum, katerega namen je organizacija poslovnih srečanj podjetnikov iz obeh držav po posameznih panogah. Jedro tokratne gospodarske delegacije je področje ladjarstva, logistike in špedicije.

V okviru obiska naj bi v Limasolu odprli tudi kulturno razstavo z naslovom Dan v Sredozemlju, ki je rezultat kolektivne fotografske akcije, v kateri se je 271 fotografov, tako profesionalnih kot amaterskih, na isti dan podalo na ulice sedmih evropskih in sredozemskih mest ter jih v dvanajstih urah poslikalo na istih dvanajst tem.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija