TEKSAŠKI MASAKER ŠTIRIM OTROKOM VZEL OBA STARŠA: Mati umrla pod streli, oče zaradi "zlomljenega srca"

Svet

Po ZDA in drugod po svetu še vedno odmeva torkov strelski napad v Teksasu, v katerem je bila ustreljena tudi učiteljica četrtega razreda Irma Garcia. Na svoji šolski biografski strani je bila predstavljena v nekaj vrsticah, ki so razkrile, kaj ji je najbolj všeč: mož, njeni štirje otroci in poučevanje.

Irma Garcia je bila ena od 21 ljudi, ki jih je v torek ubil 18-letnik, ki je s puško stopil v šolo. Ubitih je bilo še 19 otrok in Garciina sodelavka Eva Mirales. Dva dni po smrti Garcie je njen mož Joe doživel usoden srčni napad, je za CNN povedala nadškofija San Antonio. Družina para pravi, da je umrl zaradi "zlomljenega srca".

"Joe in Irma Garcia sta bila župljana katoliške cerkve Svetega srca v Uvaldeju, Irma pa je bila tamkajšnja vodja ženske službe," je za CNN v četrtek zvečer povedal Jordan McMorrough, tiskovni predstavnik nadškofije.

Kampanja GoFundMe, ki jo je objavila sestrična Irme Garcia, sporoča, da je Joe Garcia umrl v četrtek zjutraj. "Prosim, ohranite našo družino v svojih mislih in molitvah," je zapisano v objavi GoFundMe. "Resnično verjamem, da je Joe umrl zaradi zlomljenega srca in je bila izguba ljubezni njegovega življenja, ki je trajala več kot 25 let, preveč za prenašati."

V ločeni GoFundMe kampanji, ki jo je ustanovil Irmin nečak John Martinez, je zapisano, da je bil par skupaj od srednje šole in da so ju mnogi imeli radi. "Denar bo porabljen za vse stroške, potrebne za prihodnje izobraževanje njunih otrok in za potrebe družine," so zapisali v kampanji.

Objava na strani kampanje – prvotno je bila postavljena po smrti Irme Garcie in pozneje posodobljena – je učiteljico opisovala kot prijazno in ljubečo. Zapisano je tudi, da je Garcia umrla, da bi zaščitila svoje učence. "Žrtvovala se je za zaščito otrok v svoji učilnici. Bila je heroj," je navedeno.

Irma Garcia je bila učiteljica vsaj 23 let.

BONUS VIDEO: Kako smo se z epidemijo spopadli v času Jugoslavije in kako danes?

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija