TAMARA KOZLOVIČ NI VEČ GENERALNA SEKRETARKA GIBANJA SVOBODA: Njeno mesto prevzema Vesna Vuković

Slovenija

Mesto generalne sekretarke največje vladne stranke Gibanje Svoboda danes prevzema Vesna Vuković, nekdanja novinarka, ki je bila doslej v stranki predstavnica za odnose z javnostmi, so potrdili v stranki.

Dosedanja generalna sekretarka stranke Tamara Kozlovič se bo posvetila poslanski funkciji in znotraj nje vodenju parlamentarnega odbora za zdravstvo, ki ga ob napovedani zdravstveni reformi čaka zahtevno leto.

Kozlovičeva je sicer mesto generalne sekretarke prevzela sredi avgusta. Na tem mestu je nasledila Mateja Arčona, ki je postal podpredsednik stranke.

Po statutu Gibanja Svoboda generalnega sekretarja stranke imenuje predsednik stranke, torej je Vukovićeva izbira Roberta Goloba. Generalni sekretar stranke je med drugim tudi član izvršnega odbora ter zagotavlja organizacijsko, strokovno in administrativno delovanje stranke in skrbi za poslovanje stranke skladno z veljavnimi predpisi in internimi akti, še piše v statutu.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Stric iz ozadja |  02 .02. 2023 ob  12: 05
@hribi: In ponovno poudarjam, da stisti, ki so volili GS, SD in Levico so totalni beboti! Nacistični, fašistični udbaši in klerokomunisti/socialisti! Toliko hvališ, kakor predsednika stranke GS. A mu lezeš v anus? Predvidevam, da nimaš pojma, kateri vsi postopki na sodiščih, tožilstvu in policiji vodijo proti njemu. Da ne omenjam, koliko laže in koliko je pokradel davkoplačevalskega denarja. In gremo volit take? Beboti oziroma isti lopovi, lažnivci! Kot zadnjih 8 desetletij nas mislite še nategovat. Zločinci!
Stric iz ozadja |  02 .02. 2023 ob  12: 01
@hribi: 1.kot prvo: Nisem noben SDS! 2. kot drugo: @vseved je lepo napisal,d a obstajajo strankarske liste. In vsi vemo, da glas stranki gre večinoma prvemu na lsiti in potem dalje, razen preferenčnih glasov. Glede tega mi nisi opoorekal, torej drži. Ostalo je nakladanje. Tipično udbaško, nacistično, fašistično in komunistično/socialistično nabijanje tistih z rdečo knjižico. 3. kot tretje: Kdo omenja katerokolo zakonodajao glede FURS? Gre za zadevno gospo in volilni sistem. 4. Kot šetrto: Očitno nimaš pojma o večinskem sistemu, tvoj primer ne velja. Če tri stranke dobijo 35,33 oziromna 32 odstotka, gresta v naknadne volitve tisti, dve, kis ta dosegli 35 in 33. Tista, ki v dopolnilnih volitvah dobi večino zmaga volitve (tako volimo župane in rpedsednika RS), ne pa političnih strank.5. kot petič: Kaj si kdo misli v SDs ali kakorkoli drugače, je tvoja domišlija. Ali pa si čitalec misli, pa veš, kaj kdo misli? Precenjuješ se. Krepko.
hribi |  01 .02. 2023 ob  18: 55
@Stric iz ozadja
Ljudje na volitvah v DZ ne volijo posameznike ampak stranko, čigar predsednik vliva upanje, da bo dober predsednik vlade. Torej, kdorkoli bi bil na tisti listi bi imel enak rezulatat kot Tamara. Ljudje pa nismo bebci. Ko pogledaš predsedniške volitve potem so ti isti volivci 3 strankam vladajoče koalicije dodelili 20% glasov. In Tamara kot tudi vsi prisepetovalcu, svetovalci in strokovcI okoli PV niso imeli ne znanja ne jajc, da mu to razložijo. Zakon o FURSU je podobna polomija. Zato ker so zeleni, in predvsem ker govorijo PV to kar hoče slišati. Še 2-3 podobne neumnosti in bo jasno, kako bo s to stranko dalje.
Ko pa postaviš težo o referendumu o večinskem sistemu si pokazal, kako v SDS razumete večino. Ampak da ti malce razložim da ne boš blodil neumnosti: če imaš v večinskem sistemu 3 stranke in dobijo 35%, 33% in 32% vlado formira tista z 35%. Ampak keč je, da tako vlado ne podpira 65%. Jaz vsekakor nisem za tako demokracijo. Ampak v SDS verjamejo, da so izglasovali večinski sistem.
Stric iz ozadja |  01 .02. 2023 ob  17: 17
V državnem zboru sedijo ljduje, ki niso dobili niti 1.000 glasov v svojh volilnih okrajih/enotah!!!! V premislek.
Stric iz ozadja |  01 .02. 2023 ob  17: 15
-1
@vseved: Seveda in vem, da so lise objavljene. In vsi opravilno sposobni državljaniv emo, da gre večina glasov za prvega na lsiti in tako naprej, razen preferenčnih glasov. Ampak, če to vemo, poem je bil vsak glas za GS na Obali zanjo!!!! Ali pa imaš drugačno strokovno razlago? A očitno je, da večina tega ne ve in ne razume. Omejeno opravilno sposobno volilno telo imamo v RS. To je dejstvo. In zato take stranke in levuhad na volitvah zmaga. In v razmislek: bil je referendum o drugačnem volilnem sistemu (neposrednem oziroma večinskem),ljudje so bili za to, pa ni bilo spememb zaradi "malverzacij in mahinacij" politikov v prestolnici.
Turbo |  01 .02. 2023 ob  16: 34
-12
Tamara je zelo sposobna in večina kar se je v Kopru spremenilo je hvala njej. Zasluži si take pozicije in bo temu tudi kos. Vzeli so jo v ekipo za zdravstveno reformo ker tam je prioritetni projekt naše države in potrebujejo sposobne vodije kot je Tamara. Ne upam si predstaviti, da bi vzeli Meseca ali Tonina v ta položaj....booooh pomagi...
vseved |  01 .02. 2023 ob  16: 28
@Stric , si ti že slišal za strankarske liste?
Stric iz ozadja |  01 .02. 2023 ob  15: 48
-4
Zanimivo. Bereš komentarje in si narediš sliko,d aje nihče na mara, da je nestrokovna, da je lena,... A na volitvah pa je vseeno dobila dovolj glasov za sedež v državnem zboru. Zanimivo, a ne? Kdo jo je volil? In kdo je od tistih, ki sedaj nekaj komentirajo, volil GS? Keri loleki?
Caput Histriae |  01 .02. 2023 ob  14: 34
kdo bi rekel, da ji niti sladka istra ne bo pomagala, neverjetno!!!!
Ištrijan |  01 .02. 2023 ob  14: 29
11
Po nekaj mesecih so se jo že nastili in jo odrezali......uspeh!
hribi |  01 .02. 2023 ob  13: 58
12
Tamara ne razume delovanja stranke. Njen edini dosežek je bil, potrditi Aleša Bržan kot skupnega kandidata LAB in Gibanja Svoboda za župana MOK. Kot generalna sekretarka največje politične stranke v 5 mesecih ni znala niti ustanoviti lokalnih odborov stranke. Članstvo stranke se ne informira o ničemer. Edina informacija od stranke do članstva od lokalnih volitev sem je bi en e-mail. Ker se boji svoje politične nerodnosti se ji lepse in bolj varno zdi, da je obkrožena s somišljeniki. Verjetno da bo sedaj kaj drugače.
vseved |  01 .02. 2023 ob  12: 26
Je že bil skrajni čas. Prepotentna, nesramna, spominja na Hojsa.