TAKŠNO JE STANJE NA OBALNIH MEJNIH PREHODIH: Kaj je povzročilo včerajšnje zastoje na Škofijah?

Koper

V četrtek so na Škofijah pri vstopu v Slovenijo iz Italije nastali daljši zastoji, čakalna doba je znašala tudi do tri ure, je potrdila tiskovna predstavnica PU Koper Anita Leskovec. Razlog ni bil v dodatnem preverjanju državljanov tretjih držav, pač pa so se Slovenci in Italijani večinoma zgrnili prav na Škofije. 

O tem, da razlog za zastoje ni bil v dodatnih preverjanjih državljanov tretjih držav, ampak da je šlo za splet dogodkov, priča tudi dejstvo, da so na kontrolni točki na Škofijah po podatkih policije v četrtek prevladovali slovenski in italijanski državljani, je še navedla Leskovčeva.

Tako denimo na bližnjih Lazaretu in na Plavjah ni bilo čakanja, na Fernetičih pa so vozniki čakali največ 10 minut. Posebnost kontrolne točke na bivšem mejnem prehodu Škofije je tudi ta, da zaradi konfiguracije ceste ni mogoče odpreti še ene kolone za prehod vozil.

Ob tem je tiskovna predstavnica koprske policijske uprave tako slovenske kot italijanske državljane pozvala, naj za prehod meje uporabljajo manj obremenjene ceste, hkrati pa naj imajo pri sebi že pripravljene osebne dokumente. "Meja med Italijo in Slovenijo je odprta. Italijani in Slovenci lahko uporabljajo vse ostale ceste, ki so odprte," je dodala.

Prometno-informacijski poroča, da je na Škofijah pri vstopu v državo zastoj dolg en do dva kilometra. Na mejnih prehodih s Hrvaško je treba čakati pri izstopu iz države, in sicer pol ure Sečovljah, med uro in dvema urama na Dragonji in več kot dve uri na Sočergi.

Na severnem Primorskem je promet med državama danes nekoliko povečan v primerjavi s četrtkom, vendar poteka tekoče, pa je  povedal predstavnik za odnose z javnostmi Policijske uprave Nova Gorica Dean Božnik.

Tudi med prihajajočim vikendom Božnik ne pričakuje bistvenega povečanja prometa na relaciji z Italijo, je pa tudi sam opozoril, da naj prebivalci obeh sosednjih držav uporabijo manj obremenjene cestne za prehod meje. Ceste, po katerih lahko v državo vstopajo državljani Slovenije in Italije, so tudi ustrezno označene z dopolnilnimi tablami, je dodal Božnik.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija