TAKO SE V ČASU KORONE ŽURA V BIH: Pijača, ples, brez razdalje in mask (VIDEO)

Slovenija

Če se Slovenci po več mesecih ponovno lahko veselimo sprostitve določenih ukrepov in se nam druženje desetih ljudi zdi že prava žurka, je situacija južno od nas precej drugačna. Bosna in Hercegovina zdaj že dlje časa velja za "koronski fenomen", saj se kljub sprostitvam ukrepom število okužb z novim koronavirusom tam ne povečuje. Prebivalci se lahko družijo v neomejenem številu, do 22. ure pa so odprti tudi lokali. 

Sprostitve ukrepov v BiH so pritegnile tudi nekatere slovenske in tuje estradnike. Za počitnikovanje so izbrali Jahorino, družbena omrežja pa so preplavile fotografije in videoposnetki "brezdistančnih" žurov. Na slednjih so obiskovalci večinoma tudi brez mask.

Medtem ko so pri nas, na Hrvaškem in denimo v Avastriji zaprti tudi hoteli, ti v Bosni in Hercegovini ter Srbiji normalno obratujejo. Smučarska središča so zato te dni polna življenja. V tistih krajih pa je nastopal tudi priznan slovenski glasbenik, DJ Umek. Posnetek zabave je na družbenem omrežju Instagram objavila njegova soproga Senka Umek (za video pritisnite puščico v desno).

View this post on Instagram

A post shared by Senka سنكه (@senkaumek)

Množica ljudi, glasna glasba, pijača. Stvari, ki smo jih pri nas nazadnje lahko doživeli v lanskem poletju. Kot kaže, pa imajo zaprtja dovolj tudi Hrvati. Kot poroča Jutarnji list, se številni prebivalci vsak vikend odpravijo na pot proti BiH ali Srbiji, kjer obiskujejo množične zabave.

Splitska podjetnica in nekdanja misica Biljana Mančić je za Jutarnji list potrdila, da se je v preteklih dneh mudila na Jahorini. "Odlično smo se zabavali, čez dan smo smučali, zvečer pa se zabavali v tamkajšnjih lokalih, ki delajo do desete ure zvečer, kar je nekoliko absurdno, ker se teoretično tudi do 22. ure lahko zgodi isto, kot bi se zgodilo ob polnoči ali ob dveh zjutraj," je pojasnila.

View this post on Instagram

A post shared by Senka سنكه (@senkaumek)

Testiranje pred povratkom

"Preden smo se vrnili nazaj, smo se v hotelu testirali in s potrdilom, da smo "covid free" mirno vstopili na Hrvaško," je še pojasnila Mančićeva, ki trdi, da je zabavanje, kateremu sledi testiranje, odgovorno. Sama je za PCR test odštela 65 evrov, a izpostavlja, da se test dobi brezplačno, v kolikor gost v hotelu ostane več kot pet noči.

Kot navaja Jutarnji list, se torej dopustniki iz BiH vračajo s potrdilom o negativnem izvidu, kar pa ne gre trditi za tiste, ki se doma zabavajo po sicer zaprtih lokalih

Tudi Gianna Apostolski, lastnica Split Vip agency, agencije, ki organizira zabave, se je nedavno vrnila s podaljšanega vikenda v BiH. "Ljudje moji, tam je polno Splitčanov, Trogirčanov, Zagrebčanov! Jahorina, Sarajevo in Blidnje so center zabave, drug svet. Sicer se lokali zapirajo ob desetih zvečer, ampak "after ski-partyji" se začenjajo že po peti uri popoldne, ko pade prvi mrak, in tako se vsi zabavamo in do sitega naplešemo," je dejala.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Istriano |  18 .02. 2021 ob  09: 45
S plačami in pokojninami, ki jih imajo, ne žurajo prav dosti.
Voliga |  18 .02. 2021 ob  09: 38
Star bosanski rek pravi "Samo budale ginu za ideale". Oni živijo dalje, mi pa moramo doseči fiktiven plan precepljenosti 60 70% kolikor si pač izmislijo
Cazzimperio  |  18 .02. 2021 ob  08: 32
Balkanci se pol zdravijo v Sloveniji. Gratis.
V Hercegovini, Bosni in Kosovu je zdravljenje plačljivo......
kokodek |  18 .02. 2021 ob  07: 06
"vseved", tako je, ker misli, da ni balkanc, zato pa izpade butalc
vseved |  17 .02. 2021 ob  11: 20
Potrč pa je zbežal na Švedsko!