TAKO PRAVIJO SODNIKI: Če moškemu rečete, da je plešast, gre za spolno nadlegovanje

Svet

Sodni senat v Sheffieldu je odločil, da je označevanje moškega "plešasti" spolno nadlegovanje.

Vsi trije sodniki, ki so o zadevi odločali na sodišču v Severnem Yorkshiru, so izgubili lase in sklenili, da je uporaba besede "plešast" za opis nekoga oblika diskriminacije.

Eden od sodnikov je opozoril na dejstvo, da je plešavost bolj razširjena med moškimi kot ženskami, zaradi česar je to oblika predsodkov. Po poročanju The Telegrapha so sodniki med zaslišanjem jamrali zaradi lastne plešavosti in nakazali, da je komentiranje plešavosti moškega v službi enako kot komentiranje velikosti ženskih prsi.

BONUS VIDEO: Akcija zatiranja tigrastih komarjev v obalnih občinah

Sodniki so o tem odločali v zadevi, ki jo je sprožil električar Tony Finn, ki je bil maja lani po skoraj 24 letih dela odpuščen iz britanskega podjetja Bung Company. Finn, ki bo zdaj prejel odškodnino, je tožil podjetje s sedežem v Yorkshiru in trdil, da je bil žrtev spolnega nadlegovanja. Navedel je incident, ki se je zgodil leta 2019 s tovarniškim nadzornikom. Kot je dejal, so pripombe nadzornika o njegovem videzu "prestopile mejo".

Zaplet med njima je skoraj prešel v nasilje, med njunim prepirom pa ga je nadzornik, ki je skoraj 30 let mlajši od Finna, označil za "plešasto pi***".

BONUS VIDEO: Kako razširjena je zasvojenost z drogami med mladimi?

Glavni sodnik Jonathan Brain je nato odločil, da komentarji nadzornika niso bili le žaljivi, ampak spolno nadlegovanje.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija