TAKO JE DIVJAL PO POSOČJU: Objestnemu motoristu 26 kazenskih točk in 3700 evrov kazni (FOTO, VIDEO)

Kronika

Bovški policisti so v začetku meseca v sodelovanju s policisti Specializirane enote za nadzor prometa (SENP) poostrili nadzor cestnega prometa v Zgornjem Posočju. 4. julija so tako obravnavali 56-letnega voznika motornega kolesa z območja Policijske uprave (PU) Ljubljana, ki je kršil več predpisov. Njegovo objestno vožnjo so tudi objavili na spletu. 

56-letnika so policisti SENP skušali ustaviti, a ta njihove znake ni upošteval in je peljal dalje. Ustaviti so ga uspeli na glavni cesti med Kobaridom in Tolminom, kjer so tudi ugotovili, da je vozil v času, ko se mu izvršuje ukrep začasnega odvzema vozniškega dovoljenja, ob tem pa je motorist storil tudi druge ogrožajoče kršitve zaradi prekoračitve hitrosti in vozil pod vplivom alkohola (0,07 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Zaradi več ugotovljenih kršitev so mu policisti SENP izdali plačilni nalog in izrekli globo v skupnem znesku 3700 evrov ter 26 kazenskih točk. Policisti so zoper kršitelja podali obdolžilni predlog in mu zasegli motorno kolo.

PU Nova Gorica je na družbenem omrežju Facebook objavila posnetek opisane nevarne vožnje in ob tem vse motoriste pozvala, da so med vožnjo izjemno previdni, strpni, hitrost vožnje pa naj prilagodijo razmeram na cesti in dosledno upoštevajo cestnoprometne predpise.

Nevarna vožnja motorista

Policisti PP Bovec in policisti Specializirane enote za nadzor prometa so prejšnji vikend oz. 4. julija letos poostrili nadzor cestnega prometa v Zgornjem Posočju. Pri tem so obravnavali 56-letnega voznika motornega kolesa, ki je je vozil v času ukrepa o začasnem odvzemu vozniškega dovoljenja in ni ustavil na predpisan znak policistov. Policisti so ga uspešno ustavili na glavni cesti med Kobaridom in Tolminom ter zoper njega podali obdolžilni predlog in mu zasegli motorno kolo. Voznik je imel v času postopka v organizmu 0,07 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Izrečena mu je bila globa v skupnem znesku 3.700,00 evrov in 26 kazenskih točk. O vožnji v času odvzema vozniškega dovoljenja bo odločalo okrajno sodišče. Ponovno pozivamo motoriste, da so med vožnjo izjemno previdni, strpni, hitrost vožnje pa naj prilagodijo razmeram na cesti in dosledno upoštevajo cestnoprometne predpise.

Objavil/a Policijska uprava Nova Gorica / Police Directorate Nova Gorica dne Četrtek, 16. julij 2020

"V opisanem primeru je šlo za nevarno vožnjo motorista, s svojo vožnjo pa je ogrožal tako sebe kot tudi druge udeležence cestnega prometa," so zapisali v sporočilu za javnost. Na cestah na Severnem Primorskem sta letos za posledicami prometnih nesreč življenje izgubila dva motorista. Za primerjavo, v enakem obdobju lani so bile prometne nesreče te kategorije voznikov in njihove posledice še posebej izstopajoče, saj so v prometnih nesrečah z udeležbo voznikov motornih koles umrli trije motoristi, umrla pa je tudi sopotnica na motornem kolesu. Obe prometni nesreči s smrtnim izidom sta se v Zgornjem Posočju zgodili junija 2019.

"Policisti zadnja leta zaznavamo več "kategorij" voznikov motornih koles. Gre za skupine oz. pare motoristov, ki skozi Posočje in Trento prek Vršiča ali Predela potujejo v smeri Jadrana in nazaj. Večinoma gre za korektne voznike, med njimi pa so tudi neodgovorni in objestni posamezniki, ki nekritično prehitevajo in s tem ogrožajo druge udeležence v cestnem prometu ter prekoračujejo hitrost v naseljih in zunaj njih. Najbrž gre v določenih primerih tudi za tekmovalnost, ki ne sodi na običajne ceste," ugotavljajo novogoriški policisti.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija