ŠVED PRIŠEL PO TUJCE V NAŠ AZILNI DOM, V AVTO JIH JE NABASAL 14: Pot se je končala že v Postojni

Kronika

Včeraj ob 20.11 so policisti na izvozu iz avtoceste v Postojni kontrolirali osebni avtomobil Chrysler Voyager, švedskih registrskih oznak, ki ga je vozil 46-letni državljan Švedske. Policisti so ugotovili, da slednji v vozilu prevaža 14 tujcev, ki so samovoljno zapustili prostore azilnega doma (11 državljanov Turčije in tri državljane Sirije). Vsi navedeni so na kraju ponovno zaprosili za mednarodno zaščito in so bili nato odpeljani v azilni dom, voznik pa bo v nadaljevanju s kazensko ovadbo priveden na koprsko sodišče.

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 55 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 109 klicev. Obravnavali so pet prometnih nesreč z materialno škodo. S področja kriminalitete so obravnavali en vlom, pet tatvin in dve kaznivi dejanji nasilja v družini ter poškodovanje tuje stvari. Zaradi kršitve javnega reda in miru so intervenirali v štirih primerih. Na območju PU Koper v zadnjih 24 urah nezakonitih prehodov državne meje niso obravnavali.

Poškodovanje tujega vozila

Na enem od parkirnih prostorov v Izoli je neznanec z ostrim predmetom podrsal pokrov motorja tam parkiranega osebnega avtomobila.

Na cestah

Ob 07.06 so sežanski policisti v Merčah ustavili osebni avtomobil, ki ga je vozil 32-letni državljan Uzbekistana. Med postopkom se je izkazalo, da ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Osebni avtomobil so mu zasegli in predali v hrambo sodnemu izvršitelju, voznik pa je bil z obdolžilnim predlogom priveden na Okrajno sodišče v Postojni.

Ob 12.53 so imeli piranski policisti v Padni v postopku 32-letnega voznika osebnega avtomobila Renault Clio. Slednjemu so na delu ceste, kjer je hitrost omejena na 30 km/h, izmerili hitrost 73 km/h. Prepovedali so mu nadaljnjo vožnji in začasno odvzeli vozniško dovoljenje. Zoper voznika bo podan obdolžilni predlog. Za navedeno kršitev je predpisana globa v znesku 1.200 evrov in 18 kazenskih točk.

Sežanski policisti so ob 16.06 v Komnu ustavili 68-letnega voznika osebnega avtomobila, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 0,65 mg/l alkohola. Začasno mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, sledi obdolžilni predlog.

Kraje in vlomi

Ob 15.58 so bili policisti s strani občana iz Drskovč pri Pivki obveščeni, da jim je nekdo tekom dneva vlomil v stanovanjsko hišo. Ugotovljeno je bilo, da je do ene od stanovanjskih hiš prišel neznanec ter tam zamotil 89-letno žensko. V tem času je drugi neznanec vlomil v zgornje nadstropje hiše, kjer je pregledal notranjost prostorov ter ukradel nekaj zlatnine in 5.300 evrov gotovine. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil, sledi kazenska ovadba.

V eni od trgovin v Kopru je varnostnik pri tatvini artiklov zalotil moškega. Slednji na kraju ni upošteval odredbe varnostnika in je s kraja pobegnil z osebnim avtomobilom. Zoper moškega sledi kazenska ovadba (zaradi tatvine) ter hitri postopek (zaradi neupoštevanja odredbe varnostnika).

Na Bonifiki je neznanec ukradel gorsko kolo znamke Fuji.

Nasilje v družini

Ob 22.34 je dežurnega OKC PU Koper poklicala ženska iz okolice Kopra in naznanila, da jo je mož udaril in da je do nje nasilen. Policisti so na kraju 33-letnemu moškemu izrekli ukrep prepovedi približevanja. Zoper nasilneža sledi kazenska ovadba.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija