SUNKI BURJE PODRLI ŠOTOR: Hitro testiranje v Kopru preseljeno na drugo lokacijo

Koper

Dodatno množično testiranje s hitrimi antigenskimi testi, ki je zaradi povečanega zanimanja za odvzem brisov organiziran na parkirišču ob atletskem stadionu na Bonifiki, se je preselilo na nadomestno lokacijo. Sunki burje so namreč ponoči podrli šotor in ga poškodovali, zato bo testiranje danes in jutri, 13. in 14. februarja potekalo na vstopni Covid točki pred Zdravstvenim domom Koper na Bonifiki.

Prebivalci se lahko na odvzem brisa pripeljejo z avtomobilom oziroma pridejo peš, s seboj pa morajo imeti osebni dokument in upoštevati vse trenutno veljavne ukrepe (nositi obrazno masko in spoštovati varnostno razdaljo). Rezultat testa in navodilo, kako ravnati naprej, bo posamezniku po sporočilu SMS poslal Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ).

Testiranje s hitrimi testi je prostovoljno in brezplačno, predhodno naročanje ni potrebno. Namenjeno je zdravim posameznikom, ki pa so lahko asimptomatski prenašalci bolezni, zato morajo tudi tisti z negativnim izvidom še vedno upoštevati vse varnostne ukrepe in tako pred morebitno okužbo zaščititi sebe in druge. Za osebe, ki kažejo znake okužbe, pa še vedno velja, da se morajo najprej obrniti na osebnega zdravnika, ta pa jih bo na podlagi strokovne presoje napotil na odvzem brisa.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija