ŠTUDENTSKI SVET UP PEF SE PREDSTAVLJA: Do 2. aprila pester nabor dogodkov

Koper

Aktivni študentje Pedagoške fakultete Univerze na Primorskem so pred odhodom na študijsko prakso ugotovili, da imajo veliko znanj in veščin, zato so se odločili svoje dogodke strniti v prvi Teden ŠS UP PEF. Potekal bo od 25. marca in kar do 2. aprila, saj je zmanjkalo dnevov za toliko dogodkov. Nekateri so namenjeni le študentom in zaposlenim na fakulteti, z nekaterimi pa želijo širši javnosti pokazati svojo obštudijsko dejavnost.

Že vrsto let študentje Pedagoške fakultete Univerze na Primorskem kalijo in nadgrajujejo svoja znanja in veščine, kot so petje, igralstvo, slikarstvo, fotografiranje, šport …, tudi v obštudijskih dejavnostih. Z namenom spodbujanja njihovih kreativnih idej na fakulteti deluje veliko skupin – Orkester UP PEF, Dekliški in Fantovski pevski zbor UP PEF, PEF teater, Foto klub PEF, ki jih sofinancira tudi Študentski svet UP PEF.

Med dogodki izpostavljajo današnje gostujoče predavanje priznanega psihologa Matica Munca, ki bo študentom in zunanjim prijavljenim udeležencem predstavil praktične pristope do rizičnih otrok.

V sredo, 27. marca, ob 19. uri študentje vabijo na letni koncert Orkestra UP PEF: Carmina Educandus Litorales, ki bo potekal v protokolarni dvorani sv. Frančiška Asiškega v Kopru. Pod mentorstvom Vladimirja Batiste, skladatelja in violinista, že tri leta deluje orkester, ki izvaja glasbo različnih zvrsti; od klasike, jazza, rocka, etno in filmske glasbe. Orkester deluje v okviru izbirnih fakultetnih predmetov s področja glasbe, svoja znanja pa kali na različnih prireditvah tako znotraj univerze kot v lokalni skupnosti.

V petek, 29. marca, ob 20. uri pa se bo predpremierno predstavila prva študentska gledališka skupina na Obali PEF teater. V Kulturnem domu Dekani bodo uprizorili komedijo Študentski dnevi, ki so jo to študijsko leto pripravljali pod mentorstvom izr. prof. Jelene Sitar Cvetko. Predpremiera bo tudi v dvorani v Marezigah, in sicer v nedeljo, 31. marca, ob 19. uri.

V okviru Tedna ŠS UP PEF bosta pod mentorstvom dr. Barbare Kopačin in Andreje Štucin Cergol nastopila še Fantovski in Dekliški pevski zbor UP PEF. Nastop se bo odvil v sklopu 50. revije pevskih zborov Primorska poje v soboto, 30. marca, s pričetkom ob 20. uri v Kulturnem domu Podnanos.

V ponedeljek, 1. aprila, ob 15. uri Foto klub PEF vabi v atrij fakultete, kjer bo odprtje fotografske razstave študentov UP PEF. Razstavljene bodo fotografije, ki so bile s strani študentov in erasmus študentov na UP PEF posredovane v okviru fotografskega natečaja, ki je potekal januarja letos. Med prejetimi je fotografinja in diplomantka z UP PEF Iris Batista izbrala štiri zmagovalne.

Teden ŠS UP PEF se bo zaključil v torek, 2. aprila, s premiero gledališke predstave Študentski dnevi. Premiera bo potekala ob 20. uri v Centru mladih Koper.

Deli novico: