"STRAH GA JE IN SE NE ŽELI VRNITI V ŠOLO": Po brutalnem napadu na učenca spregovorila njegova mama (FOTO)

Slovenija

Po brutalnem napadu na učenca OŠ Velika Dolina, je spregovorila njegova mama, ki je povedala, da je otrok popolnoma na tleh in da se ne želi vrniti v šolo. Čeprav so mediji sprva poročali, da naj bi bilo stanje poškodovanega dečka resno, so zatem skušali zmanjšati posledice napada. Javnost pa je zgrožena.

Kot smo poročali, je v ponedeljek v Veliki Dolini v občini Brežice eden od romskih učencev Osnovne šole Velika dolina stopil v razred in napadel osmošolca ter ga hudo poškodoval. Napadeni učenec je bil zaradi poškodb in šoka odpeljan v Splošno bolnišnico Brežice, njegovo stanje je resno, so na družbenem omrežju Facebook zapisali na Občini Brežice.

Na občini so potrdili, da beležijo porast kaznivih dejanj posameznih Romov, brežiški župan Ivan Molan pa je ob tem dejal, da ne gre za osamljen incident in da ima občutek, da policija romskega nasilja ne obvladuje več, kar so sicer na PU Novo mesto zanikali.

Javnost pa so pretresle tudi besede mame napadenega učenca, ki je za Svet na Kanalu A povedala, da je njen sin psihično popolnoma na tleh, strah ga je in se ne želi vrniti v šolo. Povedala je tudi, da je imel deček prerezano čelo.

Doslej je znano le to, da je v ponedeljek ob 7.10 eden izmed romskih učencev vstopil v učilnico 9. razreda in dvakrat udaril enega od učencev, ki se je začel umikati, nasilnež pa ga je odrinil, zaradi česar je zadel ob rob mize in se še dodatno poškodoval.

Ravnateljica osnovne šole Anja Zevnik je za Radio Brežice potrdila, da je isti Rom, ki je napadel osmošolca, kasneje z dvema Romoma znova vrnil pred šolo oziroma na bližnjo avtobusno postajo, kjer je prihajalo do nadaljnjih groženj. Ponovno je bila pozvana policija. "Kar je najhuje, pa je, da se je romski učenec, ki je to naredil osmošolcu, posmehoval in policistom dejal, da mu itak nič ne morejo," je povedala ravnateljica

Medtem se na družabnih omrežjih vrstijo odzivi; ljudje so ogorčeni, da se težo nasilnega dogodka, v katerem je bil poškodovan učenec, v nekaterih medijih zmanjšuje, prav tako naj bi nekateri mediji o dogodku ne poročali ali pa skušali zmanjšati resnost poškodb, ki jih je utrpel otrok.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Miura |  12 .06. 2024 ob  17: 57
Eh kje je "milica". Ta je hitro naredila red...
vseved |  12 .06. 2024 ob  16: 18
-2
Zakaj Janša ne pošlje svojih jurišnikov nad rome, namesto da preganja migrante?