ŠTEVILO OKUŽB PRI NAS NARAŠČA: 37 potrjenih, hospitaliziranih 18 oseb

Slovenija

V četrtek je bilo v Sloveniji opravljenih 937 testov na okužbo z novim koronavirusom, pozitivnih je bilo 37 primerov. V četrtek ni umrl noben bolnik s covidom-19. Hospitaliziranih je bilo 18 oseb, tri osebe so potrebovale zdravljenje v intenzivni enoti. V domačo oskrbo so odpustili štiri bolnike s covidom-19, je vlada objavila na Twitterju.

Po podatkih Sledilnika za covid-19 so v četrtek največ novih primerov okužb odkrili v Ljubljani, in sicer 11. Po dva so našteli v občinah Brezovica, Kamnik in Novo mesto, po enega pa v občinah Ajdovščina, Kranj, Šenčur, Komenda, Grosuplje, Ribnica, Hrastnik, Sevnica, Šentjur, Braslovče, Žalec, Celje, Vojnik, Rogaška Slatina, Rogatec, Prevalje, Muta, Maribor in Gornja Radgona. Potrdili so tudi eno okužbo pri tujem državljanu. Okužbe v četrtek niso potrdili med zaposlenimi v zdravstvu ali domovih za starejše, so pa potrdili en primer okužbe med oskrbovanci domov. Gre za novo okužbo v domu za starejše v Hrastniku.

Največ na novo okuženih je iz starostne skupine med 15 in 24 let, in sicer 12. Še osem jih je iz starostne skupine med 25 in 34 let, šest pa iz starostne skupine med 35 in 44 let.

Tudi aktivnih primerov je trenutno največ v Ljubljani, in sicer 50. Po 10 jih je še v Celju in Kranju, drugod pa manj. Po podatkih Sledilnika za covid-19 je trenutno v Sloveniji 213 aktivno okuženih oseb. Do sedaj je bilo skupaj potrjenih 2369 okužb, umrlo pa je 129 bolnikov s covidom-19.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija