STE ŽE SLIŠALI ZA 'SLADKE OČKE' IN 'SLADKA DEKLETA'? Obstaja kar nekaj oblik tovrstnih odnosov

Trendi

Na splošno naj bi tako imenovani 'sladki očki' oziroma 'sugar daddyji' bili starejši in premožni moški, ki finančno podpirajo mlajše ženske, tako imenovane 'sladka dekleta' oziroma 'sugar babies'. Omenjen koncept se pogosto povezuje z različnimi oblikami družbenega dogovora ali neformalnih dogovorov, v katerih se 'sugar daddy' zaveže, da bo zagotovil materialno podporo in premoženjske ugodnosti, medtem ko se 'sugar baby' zaveže, da bo na voljo za različne družbene interakcije in intimne odnose. Da vse le ni tako črno-belo, je v svoji raziskavi ugotovila priznana sociologinja, ki je odkrila kar nekaj oblik oziroma nians teh odnosov.

Da bi razumela, kakšni so v resnici ti 'sladki odnosi' s starejšimi moškimi in mlajšimi spremljevalkami, je sociologinja Maren Scull, docentka na univerzi v Koloradu, opravila 48 intervjujev z ženskami, ki so imele tovrstne izkušnje, poroča Yahoo Finance.

Raziskovala je vrste dejavnosti, s katerimi se ukvarjajo te ženske, prisotnost spolnosti in v kakšni meri so ti moški sploh bili vključeni v njihova življenja oz. kakšno vlogo so v njem imeli. Ugotovila je, da se 40 odstotkov žensk ni nikoli spustilo v spolnost s svojim izbrancem in da v večini odnosov nikoli ni bilo nobenega dogovora o plačilu storitev. Sociologinja je mnenja, da se včasih tovrstnim odnosom dela krivica, saj mnogokrat vključujejo pristno, čustveno povezanost.

Prvo obliko tovrstnih odnosov je označila za 'sladko prostitucijo' ('sugar prostitution'), pri kateri gre za odsotnost čustev in zgolj izmenjavo daril v zameno za spolne odnose.

Druga oblika so 'kompenzirani zmenki', ki so priljubljeni zlasti v Aziji in vključujejo denarno ali materialno nadomestilo za druženje ob kavi, kosilu ali določenem dogodku.

Tretja oblika je 'kompenzirano druženje', ki vključuje širok nabor dejavnosti – v tem primeru je življenje para bolj prepleteno. Niti kompenzirani zmenki niti kompenzirano druženje ne vključujeta spolnosti.

'Sladki zmenki' ('sugar datings') so najpogostejša oblika tovrstnega druženja in vključujejo prepleteno življenje in druženje s spolno aktivnostjo. V teh situacijah večina žensk prejema tedenski ali mesečni finančni dodatek oz. dodatek po potrebi. Vsote naj bi se gibale od 200 evrov do nekaj tisoč evrov mesečno.

'Sladka prijateljstva' ('sugar friendships') predstavljajo vzajemno koristne odnose z nekom, ki ga ženske doživljajo kot prijatelja. Ti dobrotniki so del ženskega življenja ali kmalu to postanejo.

Potem so tukaj še 'sladka prijateljstva s spolnimi bonitetami', ki so v večji meri nestrukturirana. V nekaterih primerih moški plačujejo vse življenjske stroške žensk, vključno z najemnino, računi, oblačili, avtomobilom in počitnicami v zameno za spolne užitke.

Skull je ugotovila, da sta bili v raziskavi le dve udeleženki, ki sta si želeli za svojega dobrotnika skrbeti do konca življenja – v tem primeru govori o pragmatični ljubezni.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Ratman |  03 .04. 2023 ob  12: 47
Pravilno je sladkorni očka, saj nisem sweet ampak sugar...
kokodek |  03 .04. 2023 ob  07: 04
haha, po novem se tako reče prostituciji.....me pa spominja na sladkega goloba in sladko tino