STE KOPRČAN IN SI NE MORETE PRIVOŠČITI ODVETNIKA? Občina bo tudi letos pomagala zagotoviti brezplačno pravno pomoč

Koper

Pravni center za varstvo človekovih pravic Koper bo tudi v tem letu izvajal program pravnega svetovanja za socialno ogrožene občane Mestne občine Koper. V okviru brezplačnega programa, ki ga sofinancira koprska občina, bodo občanom nudili pomoč za razrešitev pravnih težav z različnih področij.

Brezplačni program, ki ga Mestna občina Koper sofinancira že vrsto let, izvaja pa ga Pravni center za varstvo človekovih pravic Koper, je namenjen socialno ogroženim občanom, ki potrebujejo pravno pomoč za razrešitev težav na področju družinskega, izvršilnega, upravnega, delovnega in dednega prava, prava socialne varnosti in drugih oblik prava, so sporočili iz koprske občine.

Kot ugotavljajo, se v času epidemije covida-19 ljudje vsakodnevno soočajo z različnimi težavami tudi na področju prava, med katerimi je vse več tistih, ki si tovrstnih storitev ne morejo privoščiti. Če je v letu 2019 brezplačno pravno pomoč potrebovalo 366 socialno ogroženih občanov, je ta številka ob lanskoletnem izbruhu epidemije poskočila, saj je lani tako pravno pomoč potrebovalo kar 411 uporabnikov.

Temeljni pogoj za vključitev v program je socialna ogroženost posameznika. V program se lahko vključijo posamezniki, ki so prejemniki denarne socialne pomoči, nizkih pokojnin oziroma trajno nezaposljivi posamezniki ter posamezniki, ki jih v program napoti koprska enota Centra za socialno delo Južna Primorska.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
pajade |  18 .04. 2021 ob  21: 46
Če se pravdam z občino (ali z Bržanom), mi bodo zagotovo nudili najboljšega odvetnika, ki bo deloval v škodo svojega plačnika...