SREDI MESTA MU JE NA GLAVO PADLA OPEKA: "Kri je kapljala povsod" (FOTO)

Kronika

Mlademu moškemu, ki se je na električnem skiroju peljal mimo gradbišča na križišču Branimirove in Draškovićeve ulice v Zagrebu, je v sredo ob 18. uri na glavo padla opeka. "Nikoli v življenju nisem imela na sebi toliko tuje krvi," je dogodek na Facebooku opisala Lara Culović, ki je bila priča dogodku.

"Bila sem na Branimirovi ulici, ko je opeka oziroma del zgradbe padel direktno na glavo fanta pred mano in mu jo je popolnoma odprla. Kri je kapljala povsod. To bi bila lahko jaz, lahko bi bil ti," je uvodoma zapisala.

"V šoku sem mu skušala krvavitev zaustaviti z roko, dokler ni izvlekel brisače. Poklicala sem rešilce, vzela sem tudi njegovo telefonsko številko. Ni želel, da ostanem pri njem, zmedeno se mi je zahvaljeval. Zdaj se počutim krivo, ker nisem ostala. Ves čas je bil pri zavesti, ni mu bilo slabo, le razumel ni ničesar. Posedla sem ga, da ne bi stal med čakanjem," je nadalje opisala dogodek.

V objavi je kritizirala varnost del, ki potekajo v Zagrebu in pozvala ljudi, naj bodo previdni, poroča hrvaški portal Direktno.

Odzval se je namestnik zagrebškega župana Luka Korlaet, ki je za medije dejal, da ima 21-letni mladenič manjšo poškodbo glave. "Obnova zasebnih zgradb ni v pristojnosti mestne uprave, ampak Ministrstva za gradbeništvo in Fondov za obnovo. Kot mestna uprava dajemo vse od sebe, da zmanjšamo tveganje pred takšnimi incidenti, z zavarovanjem poti, umikanjem nestabilnih elementov," je povedal Korlaet.

Danes se je odzvala tudi zagrebška policija, kjer so povedali, da jih o dogodku ni nihče obvestil, ampak so po objavi na spletu sami pričeli preiskovati primer:

"Mladenič je z glavo udaril v gradbeni tram, ki je bil postavljen po predpisih. Ni nosil zaščitne čelade. Ima lažje poškodbe."

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija