SREDI BELEGA DNE ARETIRALI SLOVENSKEGA TIHOTAPCA: Za vsakega migranta zahteval 300 evrov, v kombiju tudi otroci (FOTO)

Kronika

Tržaška lokalna policija je včeraj dopoldan v Trstu aretirala tihotapca, ki je iz Bosne preko Hrvaške in Slovenije v Italijo peljal ilegalne priseljence, poroča Primorski dnevnik. Do aretacije je prišlo, potem ko so številni občani lokalne policiste opozorili na sumljivo dogajanje v Drevoredu Tartini.

V četrtek dopoldne so številni občani opozorili lokalne policiste na nenavadno dogajanje v Drevoredu Tartini, kamor je kombi s slovensko registrsko tablico zapeljal v napačni smeri in po nekaj metrih ustavil, iz njega pa je izstopilo približno dvanajst oseb, med katerimi so bili tudi otroci. Slovenec je po poročanju italijanskih medijev za prevoz vsakega potnika zahteval 300 evrov. Po tem, ko so se potniki porazgubili, je policistom uspelo ustaviti le dva moška, Kurda in Iranca, ki so ju legitimirali ter prijavili zaradi nezakonitega vstopa v Italijo. 

Policisti so vozilo obkolili in ustavili voznika, 24-letnega slovenskega državljana S.K.E., ki je poskušal zbežati. Kot poroča Primorski dnevnik, so ga aretirali zaradi spodbujanja nezakonitega priseljevanja in groženj javni osebi. Poleg tega je Slovenec vozil brez vozniškega dovoljenja, pri njem pa so našli tudi določeno količino prepovedane droge konoplje, piše spletna stran Trieste Prima. Policisti so kombi zasegli.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
bubobubo |  19 .01. 2019 ob  10: 42
ta pa res ni čist, prav iskal možnost, da ga dobijo s tolikimi prekrški, ma svašta joj, joj
galeb |  18 .01. 2019 ob  21: 22
10
Se šalite?
Vozil v napačno smer... bil brez vozniškega dovoljenja... in pri sebi imel drogo?!
HALO?!
Prevažal 12 ilegalnih oseb... med njimi otroke... in od vsakega zahteval 300 evrov?!
HALO?!!
Mulc... star 24 let?!
Ma... ena poštena lekcija njemu in njegovim staršem!!!