SPROŽIL SE JE ALARM: To je bil razlog, zakaj je bila primorska avtocesta zaprta

Kronika

Včeraj ob 15.44 je 42-letni voznik tovornega vozila s Poljske zaradi previsoko naloženega tovora sprožil višinsko kontrolo pred predorom Dekani, zato je bil predor, in s tem tudi avtocesta, proti Ljubljani nekaj časa zaprt. Vozniku so policisti izdali plačilni nalog.

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 43 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 108 klicev. Obravnavali so devet prometnih nesreč z materialno škodo. Zasegli so eno vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali tatvino, ponarejanje denarja in vlom v počitniško hišo. Zaradi kršitev javnega reda so posredovali v dveh primerih.

Včeraj ob 11.12 je s kombiniranim vozilom na mejni prehod Dragonja pripeljal 34-letni voznik, ki ne poseduje vozniškega dovoljenja. Kombi so mu policisti zasegli, sledi obdolžilni predlog sodniku za prekrške.

V zadnjem tednu dni je neznani storilec skozi okno vlomil v počitniško hišo pri Planini. Ker oškodovanec v notranjosti ni imel vrednejših predmetov, storilec ni odtujil ničesar. Policisti so opravili ogled, sledi kazenska ovadba.

Ilegalne migracije

Policisti so v zadnjih 24 urah na območju PU Koper skupno prijeli 14 oseb, ki so nezakonito vstopile v Slovenijo. V Dolenjah pri Jelšanah so policisti prijeli enega državljana Kube; pri Rakitovcu je bil prijet en državljan Afganistana; na Belvedurju so bili prijeti štirje državljani Turčije; v dolini Dragonje je bil prijet en državljan Kosova; pri Brežcu pa je bilo prijetih še sedem državljanov Irana. Postopki s tujci še potekajo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija