SPOZNAJTE TA NEOBIČAJEN PAR: Oblikovalca sta skupaj osem let in redno objavljata šokantne fotografije (FOTO)

Svet

Nebinarnost oz. nebinarna spolna identiteta (oz. identitete) (angl. non-binary) je krovni termin, ki zajema spolne identitete, ki se ne umeščajo znotraj binarnega (žensko-moškega) spolnega sistema. Gre torej za vse spolne identitete, ki presegajo binarni spolni sistem oziroma spolne identitete, ki niso moški ali ženska. Termin lahko pomeni tudi samostojno spolno identiteto, ki ne potrebuje natančnejše definicije, piše Zavod TransAkcija. Nebinaren je recimo par, ki se je poimenoval »nebinarna vesoljca« in je vse prej kot običajen. Hannah Rose Dalton in Steven Raj Bhaskaran sta oblikovalca, ki želita šokirati s svojim umetniškim izražanjem. Slednje jima zelo dobro uspeva. Njun videz namreč pritegne ogromno zanimanja.

Steven se je rodil v Montrealu, a je deset let živel v Gvajani, za katero pogosto pravi, da je bilo zatiralsko okolje, prežeto s skrajno revščino. Ko se je preselil v Montreal, se je lahko prvič izrazil skozi modo in umetnost. Hannah se je rodila na Novi Zelandiji, a je odraščala v Montrealu. Spoznala sta se v modni šoli, preden sta skupaj ustvarila znamko Fecal Matter, poroča i-D - A global platform for emerging talent.

Par, ki je skupaj osem let, ima na Instagramu preko 70.000 sledilcev in objavlja fotografije, ki so namenjene šokiranju. S pomočjo protetike na vseh delih telesa, vključno z obrazom, sta bolj podobna nezemljanom kot ljudem. Tudi njuna ličila so ekstremna, obriti glavi si pobarvata belo in močno ličita oči.

"Živela sva v strahu, a izkazovanje brezpogojne ljubezni in podpore nama je dalo dovolj poguma, da skupaj živiva svojo pristno resnico. Sem žrtev družbe. Žrtev zlorabe. Odkar pomnim, se sprašujem o človeškem obstoju. Sprašujem se, zakaj sem se rodil temnopolt in zakaj me zaradi tega obravnavajo drugače," je povedal Stephen.

 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
manemebasat |  29 .09. 2022 ob  17: 04
Nenavaden par, ne pa neobicajen!