ŠPANSKA POLICIJA NA TOVORNI LADJI ZASEGLA 4,5 TONE KOKAINA: Skrit je bil v zabojnikih za krmo živali, aretirali 28 članov posadke (FOTO, VIDEO)

Svet

Na tovorni ladji, ki je iz Latinske Amerike plula pod zastavo Toga, so na odprtem morju blizu španskih Kanarskih otokov v torek zasegli 4,5 tone kokaina, je danes sporočila španska policija. Prijeli so 28 članov posadke iz devetih držav, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Ladjo Orion V, ki je prevažala živino iz Latinske Amerike na Bližnji vzhod, so zaradi suma tihotapljenja mamil nadzorovali že dve leti in jo večkrat tudi preiskali, a do torka mamil niso našli.

Šele v skupni pomorski in zračni operaciji, v kateri so sodelovali tudi Togo in ZDA, so v torek našli kokain, ki je bil skrit v zabojniku za krmo za živino, je sporočila policija.

Ladja Orion V je bila podobna tovorni ladji Blume, ki je prav tako plula pod zastavo Toga in so jo sredi meseca z enako količino kokaina prav tako zasegli jugovzhodno od Kanarskih otokov. Španska policija je tako v januarju skupaj zasegla devet ton kokaina.

Španija je vstopna točka za mamila v Evropi zaradi bližine severne Afrike, ki je glavni vir hašiša, in tesnih vezi s svojimi nekdanjimi kolonijami v Latinski Ameriki, ki so glavne proizvajalke kokaina, še navaja AFP.

 

 

 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Stric iz ozadja |  29 .01. 2023 ob  12: 15
Derby banane niso več aktualne. Neka družba bo imela gospodarske težave, lastnik pa bo primoran odpustiti veliko število zaposlenih zaradi izgube posla.