ŠOUP POZIVA NAJEMODAJALCE: S študenti se dogovorite glede plačevanja najemnine v času epidemije (VIDEO)

Koper

Študentska organizacija Univerze na Primorskem (ŠOUP) je pozvala zasebnike, ki oddajajo ležišča slovenskim in tujim študentom Univerze na Primorskem, da jim pomagajo premostiti nastalo finančno stisko do zaključka ukrepov za zajezitev nalezljive bolezni covid-19.

"Na ŠOUP se zavedamo položaja, v katerem so se mnogi študenti znašli. V tem trenutku je še posebej pomembno, da ne pozabimo na tiste, ki so nastanjeni pri zasebnikih. Pozivam vse zasebnike, da se s študenti dogovorijo o nadaljnjem plačevanju najemnine. Smiselno je razmisliti o tem, ali bodo študenti najemnine oproščeni ali bodo zasebniki predlagali vsaj polovično zmanjšanje najemnine. Vsekakor si želim, da zasebniki razumejo stisko študentov, saj so nekateri ostali povsem brez prihodkov," pravi Jure Ciglar, predsednik ŠOUP.

ŠOUP poziv zasebnikom v luči ukrepov proti COVID-19

[POZIV ZASEBNIKOM] Zasebniki, pomagajte premostiti nastalo finančno stisko študentov! "Pozivam vse zasebnike, da študentom ne obračunajo najemnin ali omogočijo vsaj polovično zmanjšanje najemnine." - Jure Ciglar, predsednik ŠOUP https://soup.si/sl/novice/poziv-zasebnikom-ki-oddajajo-lezisca-studentom

Objavil/a ŠOUP dne Torek, 31. marec 2020

Na ŠOUP opozarjajo, da je stiska študentov Univerze na Primorskem še toliko bolj pereča, saj je problematika študentskih nastanitev na Obali obsežna. Zaradi kroničnega pomanjkanja ležišč v študentskih domovih, je bivanjska problematika študentov UP zelo zaskrbljujoča. V študentskih domovih biva manj kot 8 odstokov študentov, povprečje se v drugih središčih giblje okoli 16 odstokov, opisujejo na ŠOUP.

Prav tako je veliko število študentov Univerze na Primorskem tujih študentov, ki so trenutno tudi v veliki stiski. Nekateri se ne morejo več vrniti domov, opravljati študentskega dela, poleg tega pa niso upravičeni do pomoči, saj niso rezidenti Republike Slovenije, še opozarajajo v študentski organizaciji.

Deli novico: