ŠOKANTNI POSNETKI S KITAJSKE: Devet moških brutalno preteplo žensko, ki se je uprla nadlegovanju (FOTO, VIDEO)

Kronika

Brutalen napad na skupino žensk v restavraciji na severu Kitajske, ki so ga posnele nadzorne kamere, je povzročil plaz obsodb plenilskega vedenja in nasilja nad ženskami, poroča Guardian. Posnetke nadzorne kamere so množično delili na družbenih omrežjih.

Eden izmed posnetkov prikazuje moškega, ki se približuje mizi in položi roko na hrbet ženske, medtem ko ona uživa v obroku z dvema prijateljicama v restavraciji v mestu Tangshan v provinci Hebei. Potem ko ga je ženska odrinila, jo je moški udaril. Napadeni je na pomoč priskočila njena prijateljica, ki je sedela za isto mizo – vstala je in udarila nasilneža, nakar pa je nastal popoln kaos.

Moški se je maščeval, na pomoč pa so mu priskočili še njegovi prijatelji. Žensko so potegnili ven iz restavracije in jo brutalno pretepali, ko je ležala na tleh. Pri tem so na tla silovito porinili še eno žensko, ki ji je priskočila na pomoč.

Čeprav je v nekem trenutku kazalo, da se je situacija umirila, je eden od prisotnih na tleh sedečo nesrečnico še brcnil v glavo.

Dve ženski so zaradi poškodb odpeljali v bolnišnico, njuno stanje je stabilno in nista življenjsko ogroženi. Še dve ženski pa sta bili lažje poškodovani, so v petek sporočile oblasti.

Do incidenta je prišlo v petek v zgodnjih jutranjih urah. Lokalna policija je sporočila, da so vseh devet moških, vpletenih v incident, aretirali v soboto.

Brutalno nasilno dejanje je komentiral tudi vodja komunistične partije v Tangshanu Wu Weidong, ki je dejal, da bodo moški kaznovani v skladu z zakonodajo in da bi morale oblasti začeti kampanjo za izkoreninjenje "gangsterjev in zlih sil", še piše Guardian.

Posnetki so hitro postali viralni in so ponovno spodbudili razpravo o spolni zlorabi in nasilju na podlagi spola na Kitajskem, kjer se javna polemika o pravicah žensk povečuje kljub pritisku patriarhalne družbe, internetni cenzuri in neustrezni pravni podpori.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Maestral30knots |  13 .06. 2022 ob  07: 26
Objavljate to kot da se to dogaja samo tam! Tudi.pri nas se take stvari dogajajo. Pa dejte malo raziskat ne samo vopy paste uporabit