SOJENJE V ZADEVI MARINA SE BLIŽA KONČNEMU RAZPLETU: Četverici očitajo zlorabo prostitucije v novogoriškem nočnem klubu

Koper

Na koprskem sodišču se bo v torek nadaljevalo sojenje četverici na čelu s Sergejem Racmanom zaradi očitkov o zlorabi prostitucije v zadevi Marina, ki se bliža končnemu razpletu. 

V sojenju zaradi domnevne zlorabe prostitucije v novogoriškem nočnem klubu Marina, ki se bliža koncu, sta za prihodnji teden razpisana dva naroka. Pred dvema tednoma je narok odpadel, a so zagovorniki obtoženih prišli na sodišče in po neuradnih informacijah opravili vpogled v sodni spis, na podlagi katerega naj bi se odločili o morebitnih novih dokaznih predlogih. Če takšnih predlogov ne bo, je predvideno zaslišanje samo še ene priče, kmalu zatem pa zaključne besede obrambe in tožilstva.

Obdolženci v tej zadevi so Sergej Racman, Dejan Šurbek, Jože Kojc, Vesna Ternovec in družba Cratos. Tožilstvo poskuša dokazati, da so na sofisticiran način pod krinko opravljanja gospodarske dejavnosti nočnega kluba izkoristili 532 deklet. Družba Cratos naj bi pri tem pridobila za najmanj 21 milijonov evrov protipravne premoženjske koristi. Racman naj bi priskrbel denar za odprtje kluba, Šurbek in Kojc pa sta prek družbe Cratos in operativne vodje kluba Vesne Ternovec nadzorovala delovanje lokala. Obramba trdi, da je šlo pri Marini za nočni klub, ki je ponujal erotično vzdušje in intimo, gostje pa so se sami odločali, kaj bodo tam počeli.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  31 .03. 2024 ob  11: 41
zanimivo bo videti,kako se bo končalo