Sodišče podaljšalo pripor Tomažu Lovšetu

Kronika

Ljubljansko vrhovno sodišče je za dva meseca podaljšalo pripor Tomažu Lovšetu, in sicer zaradi begosumnosti, je povedala njegova soproga Anita Tunjič Lovše. Sodišče v sklepu navaja, da je Lovše begosumen, tudi zato, ker je vnaprej plačal šolnino za otroka v tujini.

"To je absurd. Otroka sta stara dve in pet let, oz. še sploh nista šolobvezna," pravi Lovšetova. Ob tem dodaja, da se je sodišče za podaljšanje pripora zaradi begosumnosti tudi odločilo, ker so v prisluhih slišali, da ona iz Ljubljane kupuje preko spleta v tujini, ker je bil Lovše julija en mesec v tujini in ker ima dobre povezave v tujini.

To je res smešno, pravi Tunjič Lovšetova, ki se je ob tem vprašala, če bi Bill Clinton, Al Gore, Naomi Campbell ali npr. John Kerry sprejeli Lovšeta v svoj dom kot begunca. Omenjene je Lovše kot lastnik Diners Cluba Slovenije gostil v Sloveniji.

Lovše se je v priporu znašel v 9. avgusta, potem ko so preiskovalci Nacionalnega preiskovalnega urada opravili več hišnih preiskav zaradi suma oškodovanja Dinersa v višini najmanj devet milijonov evrov.

V okviru preiskave so pridržali tudi nekdanja zakonita zastopnika družbe Diners Club Slovenija Saša Pušnika in Antona Horvatiča, a so ju po zaslišanju izpustili na prostost, medtem ko se je Lovše znašel v priporu zaradi begosumnosti.

Lovše je preko svojih odvetnikov Stojana Zdolška in Anke Kozamernik vložil ustavno pritožbo na ustavno sodišče, ki sta prepričana, da ni izpolnjen pogoj za odreditev in podaljšanje pripora, to je obstoj utemeljenega suma napeljevanja h kaznivemu dejanju zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti. Pa tudi sicer v sklepu o podaljšanju pripora vidita vrsto kršitev Lovšetovih ustavnih pravic.

Ustavno sodišče naj bi o Lovšetovi pritožbi odločalo še novembra, predvidoma 14. ali pa 21. novembra, je še izvedela STA.

ike |  07 .11. 2013 ob  18: 42
hej Tomažek, tisti prst si zatolci globoko v ritno luknjo, lopov.