SLOVENSKE CESTE TERJALE ŽIVLJENJE: Za motorista usoden trk v tovornjak

Kronika

V okolici Starega trga ob Kolpi je v prometni nesreči življenje izgubil 50-letni motorist. Na cesti med Špeharji in Radenci je nekaj po 13. uri motorist v ovinku izgubil oblast nad motorjem in trčil v levi del tovornega vozila. Zaradi hudih poškodb je motorist umrl na kraju nesreče, so zapisali na Policijski upravi (PU) Novo mesto.

Fotografija je simbolična

Policisti okoliščine nesreče še preiskujejo, ogleda sta se udeležila tudi preiskovalni sodnik in okrožna državna tožilka.

Motorist je letošnja tretja smrtna žrtev na območju PU Novo mesto. V zadnjih petih letih je na tem območju v prometnih nesrečah umrlo 12 voznikov enoslednih motornih vozil, med njimi je devet motoristov in trije vozniki mopedov. Osem prometnih nesreč se je zgodilo zaradi neprilagojene hitrosti, tri prometne nesreče pa so zgodile zaradi nepravilne strani in smeri vožnje. V enem primeru pa je voznik drugega vozila odvzel prednost motoristu, so sporočili iz policije.

Ob tem policisti pozivajo motoriste k odgovornemu in samozaščitnemu ravnanju v prometu. Pozvali so tudi, naj motoristi hitrost prilagodijo tako omejitvam kot tudi razmeram na cesti in svojim vozniškim sposobnostim. Ob spremembi smeri se naj prepričajo, da to lahko varno storijo in so jih drugi udeleženci v prometu opazili. Na motor naj sedejo spočiti, v ustreznem psihofizčnem stanju ter skušajo predvideti ravnanja drugih udeležencev v prometu, so še zapisali. Ostale prometne udeležence pa so policisti opozorili na povečano število motoristov in kolesarjev na cesti, še posebej ob lepem vremenu.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija