SLOVENKE DANES BREZ STOPNIČK: Klinec sezono končala na skupno tretjem mestu

Slovenija

Japonka Yuki Ito (238,8 točke) je zmagovalka zadnje, 26. tekme sezone svetovnega pokala smučarskih skakalk v finskem Lahtiju. Slovenke so na finalu ostale brez stopničk. Najboljša med njimi to zimo Ema Klinec (225,4), po prvi seriji četrta, je v finalu nazadovala na deseto mesto. Kljub temu pa je Klinec sezono končala na skupno tretjem mestu.

Na finalni tekmi najboljših 30 skakalk sezone je Nika Prevc (220,3 točke) v drugi seriji napredovala na 14. mesto, Nika Križnar (216,63) na 19., Maja Vtič (180) pa je zadnjo tekmo poolimpijske sezone končala na 28. mestu.

Na zmagovalnem odru sta poleg Ito, ki je prišla do druge zmage v sezoni, danes končali še Norvežanka Anna Odine Stroem (237,6) in vodilna po prvi seriji, trikratna svetovna prvakinja iz Planice, Nemka Katharina Althaus (236,9).

Skupna zmagovalka sezone, Avstrijka Eva Pinkelnig (235,4), ki je prejšnji teden dokončno osvojila veliki kristalni globus, je bila danes četrta. Skupno je bila druga v sezoni Athaus, ki je za Pinkelnig zaostala za 165 točk, tretja najboljša skakalka sezone pa je bila Klinec s 381 točkami zaostanka za skupno zmagovalko.

Od Slovenk je med najboljšo deseterico v sezoni končala le še nekdanja skupna zmagovalka Križnar, ki je bila to zimo skupno deveta.

Sezono je za skakalke poleg obeh turnej, silvestrske in norveške, ter svetovnega prvenstva v Planici zaznamovala tudi prva tekma skakalk na letalnici. V Vikersundu je zmagala Klinec, ki je z 226 metri dosegla tudi svetovni rekord za ženske.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija