SLOVENIJA OSTALA BREZ STANOVANJA V TRSTU: Predala ga je Srbiji in Severni Makedoniji

Trst

Države naslednice so se dogovorile, da se stanovanje nekdanje SFRJ v Trstu v skladu z dogovorjenimi deleži dodeli Severni Makedoniji in Srbiji. Stanovanje, ki je bilo od razpada nekdanje SFRJ v posesti Slovenije, je v zadnjih letih uporabljal Dijaški dom Srečko Kosovel v Trstu, so sporočili z zunanjega ministrstva.

Z dodelitvijo stanovanja na naslovu Via Bassegio 69/I v Trstu so države naslednice razdelile vse diplomatske nepremičnine nekdanje skupne države v regiji Organizacije za gospodarsko sodelovanje in razvoj (OECD). V preostalih regijah je ostalo še nekaj nerazdeljenih nepremičnin, pri nekaterih je potrebno razjasniti še pravno formalni status, pojasnjujejo na ministrstvu.

V zaključni fazi je tudi prodaja misije nekdanje SFRJ v New Yorku. Medtem ko sta Slovenija in Srbija že potrdili, da sta pripravljeni na podpis kupoprodajne pogodbe za skupno prodajo, ostale tri države naslednice še niso izpeljale notranjih procedur za pridobitev formalnega soglasja svojih vlad.

Pred tem so sicer že prodali nepremičnine nekdanje SFRJ v Tokiu, Bonnu in Bernu ter prostore rezidence nekdanje SFRJ v New Yorku.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija