SLADKI, MEHKI IN EDINSTVENI: Tradicionalni krofi slaščičarne Cafè Central

Piran

V kavarni in slaščičarni Cafè Central v Portorožu v pustnem času že tradicionalno diši po nebeško rahlih, pustnih krofih. Pripravljajo jih že vrsto let in vsako leto hitreje poidejo, saj je zanimanje zanje veliko.

"Skrivnost LifeClassovih krofov je v tradiciji priprave, skrbno izbranih sestavinah in načinu priprave. V kavarni in slaščičarni Cafè Central v Portorožu pripravljamo tradicionalen krof z marmelado. Med letom krofov ne pečemo, ampak pridno zavihamo rokave okoli pusta. Tako smo lani spekli okoli 3.500 krofov. V času pusta jih pripravimo okoli 800 na dan. Ker hitro zmanjkujejo, jih gostje večinoma dobijo še tople. Naši krofi razveseljujejo tako lokalne prebivalce kot obiskovalce iz cele Slovenije," je povedala Tina Vrabič iz Cafè Centrala, slaščičarne in kavarne v sklopu hotelov LifeClass Portorož.

Slaščičarji testo pripravljajo po skrbno varovanem receptu, nato vsak krof oblikujejo ročno in ga več ur vzhajajo. Posebno pozornost namenjajo tudi polnjenju, saj morajo najboljši krofi imeti ravno pravo razmerje med količino polnila in njihovo velikostjo. Prav zato vsak ugriz v še toplo, puhasto testo in ravno prav tekočo, sladko marmelado predstavljata pravo eksplozijo teksture in okusov.

Leta 2021 je bil krof kavarne in slaščičarne Cafè Central prejemnik naziva 'Naj krof Slovenije 2021', ki ga podeljuje Turistično gostinska zbornica Slovenije.

Da ne boste letos ostali praznih ust, si svoje krofe iz kavarne in slaščičarne Cafè Central pravočasno zagotovite, saj bodo na voljo le od petka, 17. februarja, do torka, 21. februarja.