SLABA REKLAMA ZA HRVAŠKO: Slovenka hitri test skoraj dvakrat preplačala

Svet

Hrvaška se je letos v odločila, da turistom še dodatno olajša letovanje na njihovi obali v luči omejujočih ukrepov. Ministrstvo za turizem tako vsem, ki na Hrvaškem bivajo dlje kot tri dni, nudi subvencionirano hitro antigensko testiranje. Velikodušna poteza se je naposled izkazala za nekoliko nedodelano, saj pravica do testa turistom pripada le v kraju, kjer bivajo. Če tam ni prostih terminov, morajo za hitri test drugod plačati od 150 do 400 kun.

Slovenka je tako med letovanjem v Rogoznici mislila, da bo lahko hitri test opravila kar tam in s tem ne bo imela večjih nevšečnosti, a so jo pristojni po tem, ko se je na testiranje prijavila, obvestili, da nimajo prostega termina. Svetovali so ji, naj hitri test opravi v enem izmed večjih mest v bližini, bodisi v Trogiru ali Šibeniku. Tam je naposled za testiranje odštela kar 200 kun namesto 75 kun, ki bi jih plačala, če bi dobila prost termin v Rogoznici.

Z ministrstva za turizem so kasneje pojasnili, da je do takšnih razlik v cenah testiranja prihaja, ker so teste razdelili glede na oceno koriščenja turističnih kapacitet v posamezni občini. Državna subvencija za test znaša 125 kun, od posamezne občine pa je odvisno, kakšno ceno bo zanj postavila. Cena je odvisna tudi od podjetja, ki testiranje izvaja, piše 24sata.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  16 .08. 2021 ob  08: 22
Očitno Slovenki denar ni problem .